Miljöinspektörer med fokus på livsmedelskontroll/hälsoskydd resp. miljötillsyn

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Samhällsbyggnad Sydnärke är en gemensam förvaltning för det tre sydnärkekommunerna Askersund, Lekeberg och Laxå, men är en del av Askersunds kommuns organisation. Samhällsbyggnad Sydnärke jobbar med plan-, bygg- och miljöfrågor och är en viktig del i kommunernas arbete med attraktivitet och hållbarhet. På förvaltningen arbetar drygt 30 personer.

De aktuella tjänsterna ingår i förvaltningens miljöavdelning med drygt 15 personer. Miljöavdelningen består av flera team - naturvård, miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och avlopp. Många inspektörer ingår i mer än ett team.

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör ingår du i ett team som arbetar med tillsyn, prövning samt information om lagstiftning och verksamhet tillsammans med flera handläggare. Våra team planerar själva sin verksamhet, följer upp och förbättrar verksamheten. Vi söker nu två medarbetare. En med fokus på livsmedelskontroll/hälsoskydd och en med fokus på miljötillsyn. Du kommer att ha möjlighet att själv utveckla dina arbetsuppgifter. Fokus och arbetsuppgifter kan också variera över tid.
Vårt sätt att arbeta ger goda förutsättningar för ett stort engagemang och personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig. Du är en person som kan arbeta självständigt, men som samtidigt är en lagspelare som har lätt att samarbete och bidrar till teamets utveckling. Rollen innebär även många kontakter och förmåga att själv fatta tydliga beslut, varför vi sätter stort värde på din kommunikativa förmåga.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B för bil med manuell växellåda är ett krav.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1143642

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!