Administratör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck.
På vår enhet arbetar 15 medarbetare med att stärka statliga och kommunala verksamheters förmåga att förebygga och bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck, barnäktenskap, tvångsäktenskap samt könsstympning av kvinnor och flickor. Regeringen har gett Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck i uppdrag att samordna arbetet med att utveckla regionala resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck. Uppdraget har pågått sedan 2018 på några platser i landet. Vi har en stödtelefon dit yrkesverksamma kan ringa för att få råd i enskilda ärenden och vi genomför kompetenshöjande insatser i form av utbildningar, seminarier och medverkan vid konferenser.

Som administratör arbetar du med frågor som ekonomiska sammanställningar och redovisningar, rese- och hotellbokningar samt utgör administrativt stöd vid möten och konferenser. Du håller också samman de löpande kontakterna med berörda länsstyrelser och övriga regionala aktörer samt medverkar i arbetet med del- och slutredovisning av projekt. Resor inom landet förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning med samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, gärna från offentlig sektor samt har arbetat med ekonomifrågor. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Kunskap om projektverksamhet och/eller hedersrelaterat våld och förtryck är meriterande.

Som person är du strukturerad och noggrann samt har mycket god samarbetsförmåga. Du har ett öppet sätt, ordning och reda samt har en förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter som kommer att variera över tid. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är en visstidsanställning till och med den 31 mars 2022. Tillträde enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   2297

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.