Biståndshandläggare SoL/LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.


På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Då ordinarie biståndshandläggare nu går i pension så söker Jokkmokks kommun en efterträdare. Biståndshandläggarna ingår i biståndsenheten som är en del av socialtjänstens verksamhet där myndighetsutövning inryms. Vi har ett nära samarbete inom enheten och kan erbjuda dig ett varierande, utmanande och meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till kunskapspåfyllnad.
Socialtjänsten i Jokkmokks kommun har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som biståndshandläggare är att med brukaren i fokus informera, vägleda, ta emot anmälan/ansökan, utreda, göra individuella lösningar och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen eller lagen om stöd och service till viss funktionshindrade. I arbetet ingår det att följa upp beslut gentemot den enskilde samt bidra i utvecklingsarbete.

Arbetet innebär att du kommer att ha många olika kontakter då du arbetar både självständigt och mot utförarverksamheterna. Du bör vara intresserad av att arbeta med utveckling av tjänsten och se förbättringsarbetet som en naturlig del.

I rådande stund pågår utvecklingsarbete/implementering med att införa handläggning utifrån individens behov i centrum (IBIC). Du kommer att vara delaktig i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning för tjänsten. Det kan vara utbildning inom socialt arbete, arbetsterapi, beteendevetenskap, socionom, socialpedagog eller annat som bedöms likvärdigt. Erfarenhet av att arbeta med människor och har kunskap om till exempel hälsa, funktionsnedsättning eller åldrande är meriterande. Du bör du ha goda kunskaper om gällande lagstiftningar.

Du har lätt för att arbeta självständigt, men måste också vara en lagspelare. Du har en god kommunikativ förmåga, en humanistisk människosyn och ett professionellt förhållningssätt som visar på din respekt och empati för de människor du möter i arbetet.

Som person är du nyfiken, engagerad, kreativ och lösningsorienterad. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en stark egen drivkraft. Att kunna skapa struktur i arbetet är att föredra och att du är serviceinriktad. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B krävs för tjänsten

Anställningens omfattning

Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   83/2020

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.