jobb just nu!

Engagerad arbetsledare till Ung fritid och Mötesplatser

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som tillsammans med oss vill aktivt och engagerat jobba för att skapa en meningsfull fritid och goda livsvillkor för Eskilstunas invånare i alla åldrar genom att erbjuda verksamhet som stimulerar till rörelse, bildning, skapande, upplevelser och möten. Demokrati, jämställdhet och integration ska genomsyra all vår verksamhet. Till Ung Fritid hör Balsta musikslott, de tre mötesplatserna och kommunens åtta fritidsgårdar. På våra fritidsgårdar välkomnar vi besökare mellan 13 och 20 år och på mötesplatserna är alla välkomna oavsett ålder. Vi erbjuder fritidsaktiviteter som vi arrangerar själva eller i samarbete med besökare, föreningar och studieförbund. Ung Fritid och mötesplatser samarbetar även med andra aktörer för att öka tryggheten i Eskilstuna.

Just nu söker vi en arbetsledare till området Nyfors och Munktellområdet som omfattar en mötesplats och två fritidsgårdar. Arbetsteamet beskriver sig själva så här: "Vi är 9 st starka medarbetare, vi är fritidsledare, timledare, utvecklare, och väntar på en arbetsledare. Vi trivs bra på vårt jobb och med varandra, vi arbetar med att ha ett klart och tydligt språk mellan oss."

Vi på Ung fritid och mötesplatser vill sänka trösklar, vattna det goda samt vara lättillgängliga för alla!

Arbetsuppgifter

Om du är en trygg och stabil person som brinner för det goda ledarskapet och tar dig an rollen som arbetsgivarrepresentant på ett professionellt sätt, kan det här arbetet vara något för dig!

I rollen ingår att arbetsleda, coacha och vägleda dina medarbetare i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara insatt i aktiviteter för att förstå vad dina medarbetare möter i sin vardag. I tjänsten ingår viss kvälls- och helgarbete.

Du sköter planeringen av verksamheten såsom kontroll av ekonomi så att avsatt budget täcker planerade aktiviteter. Vidare ansvarar du för bemanningen med schemaläggning och semesterplanering samt introduktion för nyanställda. I din grupp av medarbetare ingår både fast personal och timanställd personal och de arbetar som fritidsledare och utvecklare, ca 10 medarbetare.

Du deltar i och driver olika utvecklingsprojekt med olika samverkanspartners men även med andra delar av organisationen inom förvaltningen och kommunen. Samarbete sker med andra arbetsledare inom enheten men också med enhetschefen som har det yttersta personalansvaret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- högskoleutbildning minst två år eller annan utbildning som vi anser likvärdig med inriktning mot människan i samhället t ex beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, socialpedagogik
- minst ett års erfarenhet av att leda medarbetare
- goda kunskaper i svenska, båda i tal och i skrift
- goda kunskaper i officepaketet.

Det är en stor fördel om du har:
- aktuell erfarenhet av öppen ungdomsverksamhet på fritidsgårdar
- yrkeserfarenhet av samverkan med studieförbund, föreningar samt skola, polis och socialtjänst
- yrkeserfarenhet av att möta människor med olika behov och olika bakgrund.

Dina personliga egenskaper är viktiga och kan vara avgörande då vi kommer att lägga stor vikt vid dem. För att trivas i rollen behöver du vara mogen och trygg i dig själv, ha en positiv människosyn och arbeta lösningsfokuserat. Du är engagerad och trivs där du får vara delaktig både i personalens och i verksamhetens utveckling. Vidare är du ansvarstagande och professionell i ditt förhållningssätt och flexibel i samarbetet såväl internt som externt.

För rätt person är det här ett mycket givande och utvecklande arbete med möjlighet att vara delaktig i verksamhetens utveckling. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

För tjänsten krävs belastningsregisterutdrag.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5620

Gör ansökan

Övrigt

Kultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande målet är att det ska finnas möjligheter för alla till eget skapande, att uttrycka sig i olika former och att ta del av professionellt skapad kultur samt ha likvärdiga möjligheter att utöva idrott, organiserat eller på egen hand. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.