jobb just nu!

Psykolog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kommunhälsan är företagshälsovård för samtliga medarbetare och chefer inom hela Luleå Kommunkoncern. Vi möter verksamheterna och stödjer dem till att identifiera behov inom systematiskt arbetsmiljöarbetet. Kommunhälsans uppdrag är att arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt ha kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Arbetsuppgifter

Som psykolog/ arbetsmiljökonsult vid Luleå Kommuns företagshälsa kommer du arbeta konsultativt med att ge stöd och råd till våra kunder i syfte att bidra till utveckling inom arbetsmiljölagstiftningen. Du arbetar på individ-, grupp- och organisationsnivå med främjande, förebyggande och efterhjälpande insatser i form av behandling och rehabilitering och inom olika arbetsområden. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder med bedömning och utveckling av individer och grupper utifrån ett verksamhetsperspektiv.
Arbetsmetoderna omfattar kvalificerad bedömning, behandling, konsultation, handledning, organisationsutveckling och pedagogisk verksamhet, samt utvärdering och utveckling av olika verksamheter.

Följande ingår i uppdraget:
- Stödsamtal och behandlande individsamtal
- Handledning individer och grupper
- Medverka vid arbetslivsinriktade rehabiliterings utredningar samt arbetsförmågeutredningar.
- Delta i arbetsmiljöutbildning
- Ansvara för utbildningar och föreläsningar på uppdrag av kunden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad Psykolog och senior konsult med ett genuint intresse för människor och deras hälsa och arbetsmiljö. Du är erfaren, drivande och trivs med att arbeta självständigt och fungerar väl i tvärprofessionella team. Du har god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har också en affärsmässig förståelse och förmåga och erfarenhet av konsultrollen.

Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av hålla egna utbildningar och föreläsningar. Du är trygg i din yrkesroll och har mod att förklara för kunden nytta och konsekvenser av handlingsalternativ. Du är van att arbeta självständigt och organisera ditt arbete.

Vi ställer också krav på noggrannhet, vetenskapligt förhållningsätt och professionellt ansvar. Du bör ha goda kunskaper gällande det systematiska hälsofrämjande arbetsmiljöarbetet samt organisatorisk och social arbetsmiljö. Du bör ha drivkraft för förbättringar och samtidigt vara en god lyssnare med förmåga att skapa förtroende.

Meriterande:
- Erfarenhet av KBT inriktat arbetssätt
- Erfarenhet av stödsamtal på individnivå
- Specialistutbildning inom arbets- och organisationspsykologi och/ eller hälsopsykologi.
- Erfarenhet av psykologiska testmetoder samt kvalificerade bedömningar i rehabiliterings- och arbetsförmågautredningar.
- Erfarenhet av företagshälsa
- Erfarenhet av handledning/ coaching både på individ och gruppnivå.
- Erfarenhet av lösningsorienterat konsultativt förhållningssätt
- Kunskap i mångfald- och jämställdhetsfrågor.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värdegrund: Engagemang, Kunskap och Ansvar. Hos oss är alla medarbetare i grunden arbetsmiljökonsulter med olika specialistutbildning och vi arbetar aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Ansökan

Referensnummer:   A885467

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb