Filialföreståndare bibliotek

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker en filialföreståndare till Sandvikens folkbibliotek, med huvudsaklig placering på Åshammars bibliotek. I biblioteksenheten ingår huvudbiblioteket i Sandviken, fem biblioteksfilialer i Björksätra, Järbo, Storvik, Åshammar och Österfärnebo samt Litteraturhuset Trampolin för barn och unga.

Biblioteket är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för kulturskola, konsthall, museer, evenemang, föreningsstöd, badhus, idrott och friluftsliv.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner:
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvårdsbidrag
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som filialföreståndare arbetar du till största delen ensam med alla förekommande uppgifter på ett bibliotek som t ex inköp, medieplanering, öppethållande och viss programverksamhet. En viktig del är också läsfrämjande arbete för barn på förskole- och skoltid. Kvällstjänstgöring ingår.

Filialbiblioteken är viktiga mötesplatser i kommundelarna som svarar mot behov i det omgivande samhället, men de är också en del av Sandvikens folkbibliotek där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. I arbetet har du stöd av en filialsamordnare, deltar i regelbundna möten med personal från övriga filialer och är en del av Dela Läslust, som är vårt läsfrämjande nätverk för barn och unga, där även Litteraturhuset Trampolin ingår.

Kvalifikationer

Biblioteket är en plats där människor med många olika behov ska samsas och trivas, därför lägger vi stor vikt vid din förmåga att bemöta människor på ett lyhört och positivt sätt. Du är en problemlösare som tycker om att hjälpa andra och trivs med varierande arbetsuppgifter. Eftersom arbetet innebär ett helhetsansvar för biblioteksfilialen behöver du vara strukturerad, självgående och klara av att arbeta ensam. Flerårig erfarenhet av självständigt arbete på biblioteksfilial eller liknande verksamhet är ett krav.

Du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och med informations- och litteraturförmedling. Erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande. Det är också önskvärt att du har grundläggande IT-kompetens, kan hantera bibliotekssystemet Book-IT, samt hårdvara och tillbehör för dator såsom kopiator, scanner och skrivare.

Vi ser gärna att du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: 100 % (75% på filial och 25% på huvudbiblioteket)
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   90-22

Gör ansökan

Övrigt

På grund av kommande semesterperiod kan det vara svårt att nå oss för frågor vecka 27-30.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.