Rektor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga? Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Alla barn har rätt till en likvärdig förskola. Demokratiuppdraget är utbildningens utgångspunkt. Förskolan är en lärande mötesplats där barn har rätt att leka, förundras och känna framtidstro.

Vi söker nu en rektor till Hummelsta och Gröngarns förskolor. Hummelsta förskola bedrivs idag i äldre lokaler som kommer att ersättas med en nybyggd förskola till våren 2022. Gröngarns förskola ligger centralt i Enköping. Du hittar mer information om våra förskolor här: http://enkoping.se/hitta-verksamheter/hitta-forskolor.html

Arbetsuppgifter

I Enköpings kommun är chefs- och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för våra medborgare.
Som chef hos oss kommer du att gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som årligen följs upp.

Vi söker dig som har vilja och mod att göra skillnad!
Med avstamp i demokratiuppdraget arbetar du för alla barns rätt till en likvärdig förskola! Ditt uppdrag som rektor är att genom ett tillitsfullt och tydligt pedagogiskt ledarskap organisera och skapa förutsättningar för en likvärdig förskola med hög måluppfyllelse som tar avstamp i läroplanens uppdrag och värdegrund.

Du ansvarar för medarbetare och deras fysiska och psykosociala arbetsmiljö, verksamhet samt ekonomi. Du ansvarar även för att förskolans lärandemiljöer utformas så att barnen får tillgång till en utmanande och inspirerande miljö för utveckling och lärande.
Som stöd ingår du i ett rektorsnätverk för kollegialt lärande och det finns intendenter till varje nätverk för administrativt stöd. Utöver det finns det andra stödfunktioner som HR, ekonomer med flera.

Vi erbjuder dig en arbetsplats i ständig rörelse och med tydlig riktning: Alla ska utveckla sitt allra bästa jag med målet att alla barn och elever ska klara av en gymnasieexamen.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning.

Du är trygg i rollen som ledare och motiverad inför uppdraget att leda förskolans utbildning mot uppsatta mål utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Du har förmåga att driva utvecklingsarbete samt uppmuntra förändringsarbete utifrån förskolans styrdokument. Du fattar nödvändiga beslut och tar ansvar för utbildningen.

Ditt professionella förhållningssätt i olika sammanhang är avgörande i mötet med barn, vårdnadshavare och medarbetare. Du är positiv, lösningsorienterad och drivande i din ledarroll och ser ett värde i att arbeta för barens rätt till en likvärdig förskola. Flexibilitet, samarbetsförmåga samt god kommunikationsförmåga är avgörande egenskaper för att lyckas i rollen. Har du tidigare arbetat som ledare med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal är det meriterande.

Den statliga rektorsutbildningen är meriterande men hänsyn tas även till personlig lämplighet.
Anställning kan ske först efter uppvisat utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C51401

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.
Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.