jobb just nu!

Enhetschef Park

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Vi söker en driven och kommunikativ chef till vår parkenhet. I rollen som enhetschef kommer du leda enheten och bidra till att möta de behov som framtidens Enköping ställer samt att förvalta och utveckla varumärket Enköpings parker. Alla chefer i Enköpings kommun genomgår ett ledarutvecklingsprogram som bygger på konceptet Utvecklande ledarskap. Vi söker dig med ett ledarskap grundat på att du är en förebild med personlig omtanke som inspirerar och motiverar dina medarbetare.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ca 300 personer fördelat på åtta olika avdelningar som har ett nära samarbete. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna. En av dessa avdelningar är park, gata och trafik.

Avdelningen park, gata och trafik består av 36 personer, fördelat på projekt/utveckling och drift/anläggning. Parkenheten består av 21 personer som arbetar med planering, utveckling, drift och anläggning av kommunens gröna miljöer som parker, lekplatser, tätortsnära skog- och naturområden.

Arbetsuppgifter

I rollen som chef för parkenheten ansvarar du för att styra verksamheten mot uppsatta mål, såväl strategiska som taktiska, inom drift, underhåll och utveckling. Din uppgift är att kvalitetssäkra, utveckla och driva enheten utifrån kommunens behov. I tjänsten ingår såväl chefsadministrativa arbetsuppgifter som personalansvar, vilket inkluderar kompetensutveckling, rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, utvecklings- och lönesamtal. I rollen ingår även budgetansvar för drift och investeringar.

Det är viktigt att du i rollen som enhetschef leder verksamheten mot gemensamma mål. Kommunikation och att bygga goda relationer, både internt och externt, är en stor del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att leda människor och som är bra på att skapa engagemang och delaktighet genom ditt ledarskap. Du har flerårig erfarenhet av liknande verksamhet och det är meriterande om du har grön kompetens.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och kommunikationsvana. Det är viktigt att du är strukturerad och att du har förmåga att se helheten. Du behöver se till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du handlar i enlighet med verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer samt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Övriga krav för tjänsten är kunskap kring LOU och upphandling, god datavana samt B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-01

Eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C43207

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Intervjuer kan ske innan annonseringstiden är avslutad.