jobb just nu!

Personlig assistent till Vikingagatan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fem stabsenheter ekonomi, HR, kvalitet, utredning samt nämnd- och ledningskansli.

Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar och möjligheter för att brukarna ska få ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet sker strukturerat utifrån ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt. Inom vår enhet finns egna utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifter

Hos oss finns det brukarfokus, glädje och en bra sammanhållning. Vill du vara med och göra skillnad i människors vardag där du varje dag bidrar till att förbättra deras liv? Nu söker vi en assistent till vårt gäng, kanske är du vår nästa kollega?

Som personlig assistent hos oss arbetar du med personer med autism. Du ingår i ett team med sex kollegor som växelvis jobbar med två brukare och stöttar dem utifrån deras individuella behov, såsom kommunikation, fritidsaktiviteter, hygien, måltider bland annat. En fördel hos oss är att arbetspassen är långa, vilket också genererar i mer lediga dagar för dig som assistent. Du arbetare för att skapa och utveckla brukarens delaktighet samt självständighet i vardagens alla moment. Just nu söker vi en kvinnlig assistent till en av våra kvinnliga brukare!

Du arbetar utifrån verksamhetens satta regler och riktlinjer. Dokumentation i form av daganteckningar och planering ingår i tjänsten såsom kartläggningar, bedömningar och annat pedagogiskt material. Vi arbetar enligt pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt, där genomförandeplanen är grunden.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning och det är meriterande med minst tre års arbetserfarenhet som personlig assistent, gärna från arbete med personer med funktionsvariationer. Du har grundläggande datakunskaper och kan använda IT som ett hjälpmedel i ditt arbete. B-körkort med manuell växellåda samt god körvana är ett krav eftersom det ingår i tjänsten att köra bil. För att undvika missförstånd behöver du kunna behärska svenska språket både i tal och skrift

Dina personliga egenskaper är avgörande och för att lyckas i rollen som personlig assistent ser vi att du har brukarfokus och stort engagemang för målgruppen. Som person är du en som gärna lyssnar på andra människor och är bra på att förstå och sätta dig in i andras känslor och beteende. Du har lätt för att ta kontakt med andra och skapa relationer i arbetet. Du har också ett driv och vill bidra till utvecklingen i verksamheten, är professionell och kan hantera arbetets utmaningar lugnt och behärskat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.
6 månaders provanställning
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5608

Gör ansökan

Lön

Enligt avtal.

Anställning

Schema:
Dag, kväll och helg

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.