Skolpsykolog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen att utvecklas med oss!

Tierps kommun söker en psykolog med central anställning för att under hösten 2022 förstärka psykologinsatsen i kommunen, möjlighet till förlängning finns. Du ska vara delaktig i att utveckla det förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbetet på våra skolor. Vi letar efter dig, leg. psykolog, eller blivande legitimerad psykolog som vill arbeta som skolpsykolog.

Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla.

Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare.

Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Vi vill att du som psykolog ska bidra med förståelse och kunskap om hur psykologiska faktorer i samverkan med miljön påverkar elevers möjligheter till att vara lärande och må bra i skolan. Du använder många olika metoder för att nå dessa mål. Du arbetar konsultativt mot personal och med handledning till arbetslag.

Tillsammans med skolans övriga elevhälsa bidrar du som psykolog till att utveckla metoder för att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du kommer att bli ansvarig psykolog i relation till vissa skolor.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog eller har avlagt psykologexamen (PTP). Du är intresserad av såväl konsultativt arbetssätt som kartläggning, handledning och arbete med stöd på individnivå till elever.

Du ser samarbete som en självklar förutsättning för arbetet, såväl med olika professioner som med dina närmaste kollegor.

Du är självgående, har en kommunikativ förmåga samt känner och visar empati för elever med stödbehov. I ditt arbete är du strukturerad, arbetar med omdöme och ser att din roll är att ge stöd och service åt andra.

I rollen ges du möjlighet till handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Du innehar B-körkort.

Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-16

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Tidsbegränsad med möjlighet till förlängning

Ansökan

Referensnummer:   A1138907

Gör ansökan

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.