Planarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 80 medarbetare.

Sandvikens översiktsplan blev klar 2018 och en fördjupad översiktsplan är i startskedet. Både Hofors och Ockelbos översiktsplaner är under framtagande och på väg ut på samråd. Vår vision är att tillsammans skapa framtidens samhälle. Genom att vara modiga samhällsbyggare utvecklar vi hållbara och attraktiva livsmiljöer för olika samhällsgrupper, flera generationer framöver.

Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vill du bidra med din kompetens och därigenom utveckla och kvalitetssäkra VGS samhällsbyggnadsprocess?
Med din gedigna erfarenhet leder, coachar och kvalitetssäkrar du hela planarbetet tillsammans med sju andra planarkitekter. I teamet ingår även stadsarkitekt och samhällsplanerare. Uppdraget är en viktig del i kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande och en kulturell medvetenhet.
Som planarkitekt kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med flera intressanta samhällbyggnadsprojekt. Just nu sker flera stora etableringar och utvecklingsprojekt i kommunerna. Det innebär ett intressant arbete att ta fram detaljplaner och planprojekt från idé till färdig plan. Du har många kontaktytor och lätt för att samarbeta. Du är en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allmänhet och verksamhetsutövare. Samverkan sker exv. med kollegor på VGS, olika förvaltningar eller bolag i de tre kommunerna, konsulter, företagare, privata fastighetsägare och politiker.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom fysisk planering eller likvärdig. Du har gedigna kunskaper i plan- och bygglagen och kan driva komplexa utvecklingsfrågor strategiskt, uthålligt och pedagogiskt. Som person är du kreativ, drivande och resultatinriktad och har ett strukturerat arbetssätt med hög kvalitet i fokus. Du har lätt för att samarbeta, skapa engagemang och tycker om att ge god service. Du behöver ha god datorvana och lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild.
Tjänsten är säkerhetsklassad.


Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   126-21

Gör ansökan

Anställning

1 tillsvidaretjänst / 1 vikariat

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.