Utbildningsförvaltningen söker handläggare till myndighetsutövning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ansvarar för förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildningar, yrkeshögskola, arbetsmarknadsenhet samt integrationsenhet.
Då en av våra kollegor går vidare till annan tjänst har vi sett över vår interna struktur och fördelning av uppdrag. Utifrån detta söker vi nu en kollega som tillsammans med Ingela ska ansvara för handläggning av skolskjuts, elevresor samt barnomsorg. Uppdraget går i huvudsak ut på att ta emot, utreda och på delegation fatta beslut om varje ansökan.
I den delen av uppdraget som rör barnomsorgen ingår, förutom att handlägga ansökningar, fakturahantering, uppdatera våra underlag utifrån KIR (kommuninvånarregistret), årlig inkomstjämförelse samt mail och telefonkontakt med vårdnadshavare som önskar svar på olika frågor. Uppdraget kräver ett nära samarbete med verksamhetschefen och rektorerna för förskolorna i kommunen.
I uppdraget som rör skolskjuts och elevresor ingår även ha ett nära och bra samarbete med de buss- och taxibolag som vi anlitar för skolskjuts och elevresor, att planera och lägga bussturerna som rör skolskjuts samt mail och telefonkontakt med vårdnadshavare och elever utifrån frågor som rör uppdraget.
Då vi har ett nära samarbete med kommunens Kontaktcenter är det av största vikt att de hålls uppdaterade vid eventuella förändringar eller när vissa frågor blir högaktuella. Detta för att Kontaktcenter ska kunna ges möjlighet att leverera så tydlig och korrekt information som möjligt till kommuninvånarna.
Tjänsten är placerad på Utbildningsförvaltningens centrala administrativa enhet.

Kvalifikationer

Du har minst gymnasieexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Några års yrkeserfarenhet inom offentlig förvaltning och yrkeserfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. Arbetsbelastningen inom uppdraget varierar över tid. Du måste därför vara bra på att strukturera ditt arbete och ha en god förmåga att hantera uppdraget även vid stressade situationer. För att passa för tjänsten behöver du vara lyhörd och kunna kommunicera på ett konstruktivt sätt. För att lyckas väl i uppdraget måste du även kunna arbeta självständigt och ha en mycket god förmåga att kunna fatta beslut.
Mycket god datorvana krävs. Enköpings kommun hanterar barnomsorgen i verksamhetssystemet Procapita samt skolskjuts och elevresor i verksamhetssystemet Optiplan. Mycket av kommunikationen mellan handläggare och Kontaktcenter sker via Flexite.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C52974

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.