Socionom till Socialtjänstens enhet Barn och familj

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Vi vill välkomna dig som är en nyfiken och driven socionom till en stabil arbetsgrupp bestående av 11 medarbetare. Vi jobbar tillsammans i ett lag med arbetet som riktar sig mot barn och unga samt deras familjer. Arbetsgruppen är lokaliserad på vårdcentralen tillsammans med Familjecentralen, öppen förskola, delar av skolans elevhälsa samt MVC och BVC.

Hos oss möts du av den lilla kommunens fördelar med närhet till kollegor, chef och övriga professioner inom IFO:s verksamhet, externa samarbetspartners, samt arbetsuppgifter som bidrar med bredd och en helhetssyn.

Vi uppmuntrar till en god balans mellan arbete och fritid och Vi arbetar aktivt med friskvård. Vi har årsarbetstidsavtal i Askersunds kommun vilket ger en flexibilitet med arbetstiden.

Det finns stora möjligheter att vara med och utveckla verksamheten hos oss i en kommun som har en positiv anda med fokus på utveckling och välmående personal.

Det finns goda pendlingsmöjligheter till Askersund från flera närliggande städer och orter.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir;
- Utreda, bevilja och följa upp insatser enligt SoL och LVU gällande barn och unga.
- Råd och stöd, serviceinsatser, förebyggande arbete och nätverksarbete.

Arbetet innebär ett nära samarbete med vår öppenvård men även med externa partners såsom skola, förskola, polis, BVC, MVC samt Familjecentralen.

Målsättningen är att varje enskilt barn ska växa upp under trygga förhållanden. Vi arbetar aktivt för barnens och familjernas delaktighet.

Du ges möjlighet till regelbunden handledning, nära arbetsledning samt stöd och utbyte från erfarna kollegor.

Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi hälsar en lagspelare välkommen till oss och som person är Du strukturerad med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete samt hålla tidsramar. Ditt arbete präglas av god kvalité, gott bemötande och en hög servicenivå. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar effektivt, med kollegor och chef nära som bollplank i din vardag.

Du är bekväm med att ta initiativ och även fatta beslut och driva dina ärenden framåt. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande att Du har utbildning och erfarenhet av BBIC, MI och Våld i nära relationer.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

Vi har behov av en heltidstjänst från 210601 med önskemål om tillträde under våren och arbeta 2-3 dagar i veckan.
100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1008041

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!