jobb just nu!

Trainee som arkivarie till Hudiksvalls kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bygg framtiden med oss
Som trainee får du en given roll men möjligheten att se en bredd i yrken, uppdrag och karriärvägar. Det här är en stor möjlighet för dig som är i början av din karriär. På många orter är kommunen den största arbetsgivaren, vilket gör att det kan finnas många karriärvägar att gå när man är anställd. Kommunen är en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna.

Ta chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling! Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

Så, vill du skapa framtidens välfärd tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

Som arkivarietrainee inom i Hudiksvalls du bland annat jobba med att:

• Att utreda, granska och bedöma vilka handlingar och information som ska sparas för framtiden
• Titta på hur vi kan jobba mer digitalt med arkiv
• Ge råd och service till arkivets användare och besökare

Arbetet som arkivarie handlar mycket om att samverka med andra yrkesgrupper då informationsförvaltningens utmaningar löses av en mängd olika kompetenser som jobbar tillsammans, till exempel IT-strateger, jurister, kvalitetsansvariga med flera.

Att jobba som arkivarie i offentlig sektor är ett demokratiskt uppdrag där du är med i arbetet att se till att offentlighetsprincipen fungerar i praktiken. Att göra bedömningar vilka handlingar som kan lämnas ut till allmänheten, det vill säga göra sekretessprövningar.

Under två månader hösten 2021 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Syftet är att du ska få bredare insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden.

Du kommer tillsammans med de andra traineerna att få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av de beslut som tas där. Hänsyn tas givetvis till hur situationen ser ut med Covid -19 och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Kvalifikationer

Du kan ha examen inom arkiv- och informationsvetenskap eller ett annat område som arbetsgivaren bedömer vara relevant för uppdraget.

För oss är det viktigaste att du har ett genuint intresse för beskrivna arbetsuppgifter och en vilja att tillsammans med oss göra skillnad för våra kommuninvånare och skapa framtidens välfärd!

Din akademiska examen får dock inte vara äldre än tre år och du ska kunna visa upp ditt examensbevis inför programstart.

Vi söker dig som är intresserad och har ett engagemang i samhällsfrågor och som vill vara med och bidra till framtidens välfärd. Du har förmåga att lyfta blicken för att se och förstå din del och ditt bidrag till helheten och ett större sammanhang. För att trivas och passa i rollen som trainee behöver du ha ett öppet och accepterande förhållningssätt gentemot andra som du möter, eftersom du kommer ställas inför många nya situationer och samverka med många olika grupper. Det är både berikande och utmanande!

För att passa och trivas i rollen som arkivarietrainee behöver du:
• Vara strukturerad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt till dess att projekt är avslutat eller resultat uppnådda. Du sätter upp och håller tidsramar.
• Vara problemlösande och strategisk. Du arbetar bra med komplexa frågor. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar.
• Ha god samarbetsförmåga. Det innebär att du arbetar bra med andra människor och att du relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-07

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A961718

Gör ansökan

Övrigt

Följande kommuner ingår i Trainee Sundsvallsregionen: Sundsvall, Hudiksvall, Härnösand, Timrå, Ånge och Nordanstig. Traineeprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och är nyfiken på alla de intressanta uppdrag som finns inom offentlig sektors förvaltningar och bolag.

Din lön under programmet är 25 500 kr i månaden.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan digitalt. Inte via e-post eller i pappersformat. Det är för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att möjliggöra god kommunikation med våra sökande.

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Varmt välkommen med din ansökan!