Ekonomifunktionen söker Verksamhetsekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Är du intresserad av att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra de ekonomiska processerna i nära samarbete med dina kollegor? Trivs du dessutom att arbeta i en mindre kommun där beslutsvägarna är korta och delaktigheten är hög, då är du kollegan vi söker!

Arbetsuppgifter

Inom ekonomifunktionen kommer du arbeta tillsammans med 6 personer som gemensamt besitter en bred kompetens. Vårt uppdrag täcker kommunens samtliga verksamhetsområden. Fördelen att arbeta i en mindre kommun är att du får en helhetsbild av det kommunala uppdraget och får arbeta genomgående med ekonomi- och verksamhetsstyrningen inom hela kommunen.

Som ekonom inom Jokkmokks kommun är du centralt placerad på ekonomifunktionen. Ekonomifunktionen arbetar nära personalfunktionen, där gemensamma uppdrag och projekt kan förekomma. Tjänsten kan även innebära att vara föredragande vid politiska sammanträden och internt inom tjänstemannaorganisationen.

Dina arbetsuppgifter omfattar i huvudsak:
• Budget och prognos
• Analys och uppföljning
• Utredningar
• Chefsstöd vid ekonomiska och andra verksamhetsrelaterade frågor
• Löpande bokföring och annan sedvanlig ekonomiadministration
• Bokslutsarbete

På sikt kommer denna tjänst innehålla arbetsuppgifter inom upphandlingsområdet där du assisterar Evelina, vår upphandlingssamordnare. I arbetsuppgifterna kan även andra organisationsövergripande uppdrag och projekt förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi, eller har en bakgrund som vi bedömer likvärdig. Du har en god kommunikativ förmåga, tänker långsiktigt och är serviceinriktad, prestigelös och flexibel i samarbetet med andra.

Du är van och trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp samt känner dig även bekväm i situationer där du fungerar som intern utbildare inom organisationen. Eftersom du kommer att ha många både interna och externa kontakter besitter du även en god samarbetsförmåga och du behärskar svenska språket väl både i tal och i skrift.

Du har erfarenhet och goda kunskaper inom Officepaketet och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet samt har erfarenhet av Vismas affärslösningar RoR och BoP. Vi lägger stor vikt avseende dina personliga egenskaper och som person är du engagerad, noggrann och stimuleras av utvecklingsarbete.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid som kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   87/2021

Gör ansökan

Övrigt

Vi kan erbjuda en del förmåner som t ex flextidsavtal, semesterväxling, friskvårdsbidrag för att nämna några. Läs mer på vår hemsida. Vi kan även erbjuda förtur i den kommunala bostadskön efter uppvisad anställning.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Dock kommer tjänsten ej att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.