Familjehemssekreterare - Socionom / Beteendevetare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Titta på Tierp, ta steget, landa och älska. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare. Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Som familjehemssekreterare ansvarar du för ett antal familjehem, kontakt- och stödfamiljer( LSS). Din uppgift är att bistå hemmen med stöd och råd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig. Du arbetar på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare. Du ansvarar även för att kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och kontakt- och stödfamiljer(LSS) och för att utbilda dessa. Du tar emot förfrågningar från socialtjänsten och matchar dessa med lämpligt hem.

Familjehemsgruppen är utbildad i och använder sig av Nya kälvestensintervjun samt familjehemsvinjetter som metoder i utredningsarbete. Familjehemssekreterarna utbildar även familjehemmen i Ett hem att växa i.

Våra familjehemssekreterare erbjuds möjligheten att vid behov arbeta vid vårt filialkontor i centrala Uppsala och Gävle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller har liknade utbildning. Erfarenhet av familjehemsvård och god kunskap om BBIC är meriterande. Även ingående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du är en driven och flexibel person som har en god samarbetsförmåga men tycker även om att arbeta självständigt. Du är en stabil person, med gott omdöme som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl socialtjänst, kollegor och familjehem. Du har kunskap om barns behov och du brinner för att bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.

För att trivas hos oss och med arbetet är du nyfiken, har lätt för att skapa relationer och ett intresse för människor. Du är strukturerad och tycker om att samarbeta, men har även förmåga att arbeta självständigt.

Vi erbjuder våra familjehemssekreterare regelbunden handledning av leg. psykoterapeut. Vi erbjuder även våra medarbetare löpande kompetensutveckling.

B-körkort är ett krav då många resor ingår i tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1081457

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden!
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.