jobb just nu!

Specialpedagog/speciallärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst! Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategisk belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 13 000 invånare.
Kompassenskolan är en småskalig och gemytlig grundskola för år F-6 med ca 170 elever. Skolan ligger centralt belägen på Öckerö med närhet till både inspirerande natur och goda kommunikationer.
Kollegiet på Kompassen arbetar med stort engagemang, där yrkesstolthet, profession och teamkänsla utgör grunden. Hög kvalitet och glädje genomsyrar verksamheten. Du kommer att vara en del i en stimulerande och positiv miljö där goda relationer mellan pedagoger, elever och föräldrar är något vi lägger stor vikt vid.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare hos oss samarbetar du med andra lärare, övrig skol- och elevhälsopersonal samt skolledning. Arbetets innehåll och form är flexibelt för att möta elevernas och organisationens behov.
Som specialpedagog/speciallärare ger du råd och stöd till arbetslag, enskilda individer och hela elevgrupper. Du gör utredningar och planerar insatser samt ger förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg. Vid behov upprättar du handlingsplaner/åtgärdsprogram tillsammans med pedagogisk personal. Som specialpedagog är du en viktig resurs i arbetet med uppföljning och utvärdering.
Du arbetar direkt mot elever på individ-, grupp- och organisationsnivå men också med att handleda lärare som undervisar elever i behov av stöd genom att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor. Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer, med att utveckla arbetet med stödinsatser. Du ingår i skolans elevhälsoteam samt deltar i central elevhälsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagog- alternativt speciallärarutbildning och lärarlegitimation. Du har god samarbetsförmåga och ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i kontakten med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är självgående och kan lyfta och ta ställning i olika frågor och ser möjligheter i varje elevs individuella utveckling.
Erfarenhet av att arbeta i grundskolan F-6.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-15

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A869661

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.