Vikarierande socialsekreterare beroende och våld

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker vikarierande socialsekreterare inom området beroende och våld under perioden maj till september. Som socialsekreterare hos oss arbetar du med myndighetsutövning inom beroende och våldsgruppen som består av områdena beroende och skadligt bruk, våld, sociala kontrakt samt i vissa fall kan arbetsuppgifter inom mottagningsfunktion vuxen förekomma vid frånvaro.

Dina arbetsuppgifter innefattar att på ett rättssäkert sätt utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser inom aktuella områden enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Strukturerade insatser på hemmaplan, förebyggande arbete och arbete gentemot vår öppenvård är även viktiga delar av dina arbetsuppgifter. Arbetet förutsätter en hög grad av rättssäkerhet och effektivitet i handläggningen och arbetet innefattar samverkan med såväl interna som externa parter.

Arbetet sker i ett nära samarbete med den enskilde, kollegor samt andra samverkanspartners.

Kvalifikationer

Du ska ha en socionomexamen.
Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbetsuppgifter inom mottagningsfunktion vuxen.

Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera på varje ärende. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning. Du är ansvarstagande, initiativrik och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegorna i arbetsgruppen. Som person är du flexibel, strukturerad, serviceinriktad och har ett respektfullt bemötande.

Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift, samt datorvana. Rättssäkerhet och god kvalitet i arbetet är självklart för dig.

B-körkort är ett krav och vi ser helst att du har en flerårig erfarenhet av liknande utredningsarbete. Samverkan kring samsjuklighet, ASI, arbete utifrån nationella riktlinjer missbruk, SARA eller FREDA är meriterande.

Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-09-29

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C125279

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.