Medarbetare till IT Säkerhet & Infrastruktur (IT-utvecklare)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

IT-verksamheten har till uppgift att utveckla, förvalta och tillhandahålla IT-tjänster för Region Kronoberg, kommunerna i länet och anslutna privata vårdgivare. Vi är i dag cirka 130 medarbetare med olika yrkesbakgrund som sitter i gemensamma lokaler på Sigfridsområdet i Växjö. Med hög kompetens och stort engagemang arbetar vi behovsstyrt utifrån våra målgrupper och strävar efter hög servicenivå.
Vi är uppdelade på 9 st olika avdelningar där denna tjänsten är på avdelningen IT Säkerhet och Infrastruktur som består av 16 medarbetare.

Vi trivs på jobbet! Vi har intressanta, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Vi bryr oss om varandra! Välkommen att bli en av oss!


Arbetsuppgifter

Du tillhör vår centrala IT-organisation och dess avdelning Säkerhet & Infrastruktur vars ansvar är att tillgodose hela organisationen med rätt förutsättningar genom en robust, säker och kostnadseffektiv regiongemensam IT-infrastruktur. Trots att avdelningen fokuserar inom de mest tekniska och djupa delarna i vår IT-leverans är vi tydligt verksamhetsfokuserade och behovsstyrda där det levererade värdet till vår organisation är viktigast.

Dagligt arbete sker enligt ITIL och organiseras inom en Styr- och Samverkansmodell där vårt uppdrag sker inom objekten Datakom, Datacenter, Digital Arbetsplats samt Identitet & Skydd. Vårt huvuduppdrag är utveckling och transformering av vår IT-infrastruktur med fokus på automation, säkerhetskonfiguration, optimering och implementation. Vi understödjer även övriga avdelningar med reaktiv förvaltning i form av 3:e Linje och specialistkompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är nyfiken och vill lära dig nya saker samt brinner för kontinuerlig förbättring och utveckling av digitaliseringens behov. Du har ett brinnande intresse för IT och ser vikten av en säker och robust leverans. Vi ser att du har mångårig erfarenhet av arbete i komplexa IT-landskap med god kännedom och erfarenhet från olika implementationer. Då nätverksinfrastruktur är ett grundläggande och viktigt område krävs det kompetens och erfarenhet av nätverksdesign samt implementation av tekniska lösningar speciellt för säkerhetsrelaterade nätverksprodukter och med god kunskap inom nätverksteknologi.

Erfarenhet från arbete med IT-miljöer med höga säkerhetskrav såsom till exempel ISO-27001/02 är meriterande.

Nedan är en övergripande beskrivning av vår infrastruktur där vi ser vi att du har extra kompetens och djup i en eller flera nedan områden.


• Inom Identitet & Skydd hanterar vi vår IAM, PKI, MFA, PIM, RBAC, Lastbalansering, Centrala katalogtjänster men även kravställning och utveckling för vår säkerhet med perimeterskyd, IPS och övriga säkerhetsfunktioner.

• Datakommunikation med ett stort Zon-indelat nätverk över WAN-förbindelser med segmentering där begrepp som Routing, VRF, Vlan, 802.1x, 802.11, DNS, DHCP tillhör vardagen. Meriterande med erfarenhet av produkter från Cisco.

• Datacenter med hög robusthet och tillgänglighet som till står del bygger på virtualisering och där områden rörande Hypervisor, Storage, Backup, Databas är fokus. Meriterande med erfarenhet av VMware, MS Server och MsSql.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att arbeta självständigt och driva dina egna frågor samtidigt som du har lätt att samarbeta. Du behöver ha ett helhetstänk, vara noggrann vad gäller dokumentation och kunna sprida din kunskap vidare till dina kollegor. Du arbetar strukturerat, målinriktat och kundorienterat. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Dokumentation, dialog och arbete sker på svenska inom organisationen varför språkkrav är flytande svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kommer att placeras i säkerhetsskyddsklass och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-10-01

Efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   RGS 32/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.