jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare, Domnarvets och Ornäs skolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Domnarvets och Ornäs skolor är båda F-9 skolor i Borlänge med cykelavstånd mellan sig. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Domnarvets skola är en skola med cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9. Ornäs skola är något mindre med drygt 400 elever varav cirka 180 i årskurs 7-9.
Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Team-tanken är central, där man är en del av en helhet och står tillsammans för lärande och utveckling. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Arbetsmiljön präglas av högt i tak, värme och glädje där relationerna är bärande, både i relation till elever, kollegor och ledning. Hos oss arbetar vi tillsammans!

Vi behöver nu hitta en SYV som skulle trivas i en miljö tillsammans med andra behöriga kollegor där man arbetar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Team-tanken bör ligga dig varmt om hjärtat, där du både kan ta och ge i relation till kollegor för att bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.
Vi har på båda skolorna hög behörighet och stabila arbetslag och ämneslag med mångårig kompetens där pedagogerna ständigt hittar nya vägar fram.
Känner du att du också vill vara en del i detta och arbeta tillsammans med nytänkande och kreativitet? I så fall är detta tjänsten för dig!
Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevens utveckling och lärande och de bästa förutsättningarna för våra elevers vidare studier och utveckling.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för studie- och yrkesvägledning som det beskrivs enligt skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med skolans arbetslag, i synnerhet i Syv-relaterat arbete men även i övrigt pedagogiskt arbete.

SYV ingår på båda skolorna i resursteamet med övriga stödfunktioner som speciallärare, specialpedagoger, socialpedagoger, kurator och skolsköterska.
Du är en viktig del i ditt arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar med fokus på gemensamma elevhälsafrågor.
Till ditt stöd finns även övriga studie- och yrkesvägledare i Borlänge kommuns grund- och gymnasieskolor.

Kvalifikationer

Föreskriven SYV-utbildning enligt skollagens direktiv. Kollegialt samarbete och ett stort engagemang för elevernas utveckling och behov är av stor betydelse.
Erfarenhet av arbete med barn från andra kulturer beaktas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kreativitet och flexibilitet är nyckelord.
För att du ska kunna vara den person vi söker så krävs att du har en positiv, flexibel och lösningsfokuserad grundsyn. Du är trygg i dig själv med god självinsikt och har bra struktur som grund, är en lagspelare, men har också förmåga att arbeta självständigt när uppdraget så kräver.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast. Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A970834

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.