jobb just nu!

Skolbibliotekarie – en pedagogik resurs

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Arbetsuppgifter

Skolbiblioteken spelar en viktig roll för att stimulera elevernas intresse för läsning och litteratur samt för att tillgodose deras behov av material för utbildningen. Skolbiblioteket är inte bara böcker. Det är en pedagogisk resurs för undervisning och skolarbete. Samarbete mellan lärare och skolbibliotekarier bidrar till att elever får bättre förutsättningar att lära sig.
Som skolbibliotekarie arbetar du för att eleverna ska nå kunskapskraven i skolan och utgör en resurs för både lärare och elever. Tillsammans ansvarar ni för elevernas språkutveckling och digitala kompetens.

Som skolbibliotekarie hos oss kommer du även att arbeta för att stärka elevers kompetenser i bland annat informationssökning och källkritik. Arbeta för att det i skolbiblioteken finns tillgång till böcker, facklitteratur, och skönlitteratur, informationsteknik och andra medier. Du arbetar för att anpassa skolbiblioteket till elevernas behov för att främja språkutveckling och stimulera läsning.

En viktig del i arbetet som skolbibliotekarie är att bidra till att skolbiblioteket används som en del i undervisningen för att stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens.

Du ansvarar för skolornas bibliotek och samverkar och samarbetar med kommunens folkbibliotek.

Vi söker två skolbibliotekarier till skolorna i Öckerö kommun. Tjänsterna är placerade på våra 7-9 skolor. Du är därför direkt underställd rektor på våra 7-9 skolor men arbetar på uppdrag av flera rektorer vid respektive skolenhet. Som skolbibliotekarie ingår du i kollegiet på de skolor du har din placering. Du förväntas nätverka med skolbibliotekskollegor inom kommunen, samt med folkbiblioteket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap, skolbibliotek eller pedagogik riktad till grundskola. Du har kunskaper om pedagogik och skolans styrdokument med ett tydligt fokus på elevens lärande och utveckling. För att lyckas i rollen krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift samt god IT och datorvana. Det är mertiderande om du har god kännedom om digitala verktyg och hur dessa kan användas för att främja elevernas lärande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2018-09-03

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A800845

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vid frågor om tjänsten kontakta
Ann-Christin Pinola fr.o.m. v.30
Victoria Johansson fr.o.m. v.31

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 031-97 62 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.