jobb just nu!

Skolkurator - Rektorsområde 3

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Rektorsområde 3 består av Centralskolan i Tierp och Tallbacksskolan i Månkarbo. Centralskolan är en grundskola och särskola för elever i åk F-9 och på skolan går ca 490 elever. Tallbacksskolan är en F-6 skola med drygt 80 elever. Personalstyrkan inom rektorsområdet uppgår till ca 90 personer.

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.


Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Skolkurator tillför social- och psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja elevers lärande och utveckling. I det skolsociala arbetet ingår att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn, både i det enskilda elevarbetet och i det övergripande förebyggande arbetet samt att följa yrkesetiska riktlinjer.

Skolkurator ingår under rektors ledning i skolans elevhälsoteam och samverkar med samhällets övriga resurser (socialtjänst, psykiatri, habilitering, fritid, polis m fl).

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-12-02

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A900192

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.