Vi söker skolsköterskor och verksamhetschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vi står i färd med att utveckla vår organisation och arbetssätt. Vi söker en verksamhetschef för EMI. Tillsammans med våra nuvarande och nya skolsköterskor kommer verksamhetschefen att utveckla och leda vårt nya EMI (elevhälsans medicinska insats) i syfte att bidra till elevers hälsa och lärande. Du har stor möjlighet att påverka hur teamet arbetar framöver.

Vi söker också skolsköterskor till ett roligt och utmanande uppdrag att bidra till elevers hälsa och lärande. Tillsammans med skolans pedagogiska personal och ledning, dina kollegor i skolsköterskegruppen och verksamhetschefen för EMI bidrar du med din medicinska kompetens för att främja och förebygga. Vi vill tillvarata din kompetens i syfte att utveckla verksamheten.

I Höör ges du goda möjligheter till kompetensutveckling, nätverkande och till samarbete inom professionen. Vi strävar efter att elevantalet som du som skolsköterska ansvarar för är rimligt i förhållande till arbetsuppgifterna.

Hos oss har du möjlighet att arbeta heltid, men vi erbjuder också en deltidstjänst om du föredrar det. Tjänsten som verksamhetschef är på deltid, men kan kombineras med uppdrag som skolsköterska. Flexibilitet och frihet under ansvar är viktigt för dig och för oss. Du ges möjlighet att påverka och i dialog att styra ditt arbete.
Vi är såklart också nyfikna på vad du har med dig för erfarenheter och kunskaper, har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig.
Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter, skolsköterska:

• Arbetar med främjande och förebyggande elevhälsoarbete
• genomföra hälsoundervisning enskilt och i grupp
• erbjuda hälsosamtal och hälsoundersökningar
• Ansvarar för dokumentation enligt hälso- och sjukvårdslagen samt patientdatalagen

• Ansvarar för att erbjuda och utföra vaccinationer enligt det nationella vaccinationsprogrammet samt kunna vidta åtgärder vid vaccinationsbiverkningar

• Ansvarar för bedömningar av elevers behov av ytterligare hälsoinsatser

• Informerar och ger medicinsk och folkhälsovetenskaplig kompetens i elevhälsoarbetet

• Tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och skolans övriga personal arbetar du för en god fysisk och psykisk arbetsmiljö för eleverna samt stödjer elevernas utveckling mot utbildningsmålen Initierar och medverkar i utvecklings- och kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet

Huvudsakliga arbetsuppgifter, verksamhetschef:

Verksamhetschefen svarar för hälso- och sjukvården inom elevhälsan och har det samlade ledningsansvaret för verksamheten. Verksamhetschefen är den person som såväl tillsynsmyndigheter som elever, föräldrar och vårdnadshavare samt skolpersonal ska kunna vända sig till med frågor som rör elevhälsans hälso- och sjukvård. En verksamhetschef ska bland annat ansvara för den löpande verksamheten och upprätthålla och bevaka att elevhälsans hälso- och sjukvård tillgodoser en hög patientsäkerhet. Verksamhetschefen är medicinskt ledningsansvarig.

Verksamhetschefen har bland annat huvudansvar för att:

• det finns rutiner för hälso- och sjukvårdspersonalens användning av medicinsktekniska produkter
• det finns rutiner för hantering av smittförande avfall
• dokumentation
• säkerställa att patientens behov av trygghet, kontinuitet, samordning och säkerhet i vården tillgodoses.
• senast den 1 mars varje år upprätta en patientsäkerhetsberättelse.
• avvikelsehantering och Lex Maria

Kvalifikationer

Kvalifikationer skolsköterska

Vi söker främst dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Är du legitimerad sjuksköterska finns möjlighet att utifrån överenskommelse läsa in specialistutbildning skolsköterska. Du har stort intresse av att arbeta utifrån de uppdrag som skolan har, du är nyfiken på och intresserad av utvecklingsarbete utifrån skolsköterskans roll i elevhälsans uppdrag avseende främjande och förebyggande.

Du har mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bygga trygga relationer med barn/elever, föräldrar och kollegor inom olika professioner, du är trygg i att arbeta självständigt och du är van att uttrycka dig i tal och skrift på ett professionellt sätt. Det är meriterande om du tidigare jobbat med barn och unga och har erfarenhet av digitala journalsystem.

Kvalifikationer Verksamhetschef

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller skolsköterska. Tidigare arbete som verksamhetschef eller MLA är meriterade.

Vi söker någon som har ett tydligt barn och ungdomsperspektiv och har god kunskap om barns hälsa och är förtrogen med relevant lagstiftning och styrdokument. Du har en god analytisk förmåga, är strukturerad, tydlig och har fokus på kvalitet och förmåga att kunna utveckla verksamheten. Höga krav ställs på god samarbetsförmåga och att kunna ta initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och mångfald. I denna rekrytering kommer vi att be om ett utdrag ur belastningsregistret.
Körkort krävs.

Vi önskar att du anger löneanspråk i din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-01

Eller enligt överenskommelse
Heltid/deltid

Ansökan

Referensnummer:   113/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.