Elevassistent till Särskolan Blomsterbäckskolans rektorsområde

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag eller friskvårdtimme där verksamheten tillåter
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris
• Flexibla arbetstider när det är möjligt

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Blomsterbäcksskolan är en F-3 skola med grundsärskola 1-3 samt inriktning träningsskola 1-9. Skolan är belägen i centrala Malung och har ungefär 230 elever och integrerat fritidshem och förberedelseklass. Nu söker vi en elevassistent som vill jobba med oss under höstterminen. Du kommer att arbeta tillsammans med lärare och andra elevassistenter i Särskolan.

Vi söker dig som har erfarenhet och kompetens av arbete med elever med funktionsvariation. Du ska tillsammans med elevhälsans kompetenser och stöd skapa förutsättningar för lärande och motivation. Det innebär bland annat att du är lyhörd för elevens behov av utmaning och vila och att du lär dig att använda elevens styrkor och intressen i lärandesituationer. Du ska kunna skapa goda, tillitsfulla relationer med elever som präglas av tydlighet och värme.

Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten och ev. fritidsvistelse. När din/dina elever inte är på plats stöttar du verksamheten där behov finns. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har erfarenhet av och har arbetat med elever med kombinationsdiagnoser; så som NPF, autism och läs- och skrivsvårigheter
• har erfarenhet och ett genuint intresse för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd
• är lugn, trygg och möter elever lågaffektivt. Du visar intresse och engagemang för elever som kan utmana
• är flexibel och tar egna initiativ för att skapa goda förutsättningar för lärande för eleven

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering då det är viktigt att det känns bra för eleven. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är strukturerad, driftig och klarar att arbeta självgående men trivs i nära samarbete med andra. När en situation behöver lösas gör du det på ett flexibelt, följsamt och konstruktivt sätt. Genom ditt goda omdöme, utåtriktade och sociala sätt har du lätt att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I samarbetet kan du dela med dig kunskap såväl som ta del av andras kunskap. Du ska vara positiv och kreativ för att bidra till elevers lärande.

I denna process kommer vi löpande kalla på intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-21

75%

Ansökan

Referensnummer:   A1155934

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vid anställning kommer belastningsregister att kontrolleras. Beställ därför gärna ett via polisens hemsida, vilket är kostnadsfritt för dig.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.