Vikarierande socialsekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Individ- och familjeomsorgen i Malung-Sälen är samlad under socialnämnden, innehållande försörjningsstöd, missbruk/vuxna, barn och familj samt öppenvård. Verksamheten består av en personalgrupp på 17 med öppet och trevligt klimat där det är självklart att vi hjälps åt och stöttar varandra inom och mellan grupperna. Tillsammans skapar vi vägar framåt för vidareutveckling och kunskapsutbyte.

Vi erbjuder ett vikariat till och med 31 oktober 2022 som socialsekreterare i vuxengruppen. Du kommer att arbeta med myndighetsutövning inom områden missbruk och våld i nära relationer.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

• På ett rättssäkert sätt utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser inom aktuella områden enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM).
• Utföra strukturerade insatser på hemmaplan.
• Arbeta förebyggande gentemot bland annat vår öppenvård.

Arbetet innefattar samverkan med såväl interna som externa parter.

Uppskattar du ett dynamiskt arbete där du själv ansvarar för dina arbetsuppgifter men ändå har möjlighet att ta hjälp av och stöttar dina kollegor samt samordnare så tror vi att denna tjänst kan passa dig bra. Goda relationer samt öppenhet genomlyser medarbetarskapet i hela vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och gärna har jobbat några år i rollen. Du ska ha kunskaper inom aktuell lagstiftning och gärna med arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser helst att du har utbildning i ASI och om du har kunskap från arbete utifrån nationella riktlinjer missbruk, SARA eller FREDA är det mycket meriterande.

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegorna i arbetsgruppen.

För att passa hos oss, och i rollen, tror vi att du är flexibel, strukturerad, serviceinriktad och har ett respektfullt bemötande. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Rättssäkerhet och god kvalitet i arbetet är självklart för dig.

Då resor förekommer i tjänster är B-körkort ett krav.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-10-31

Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1066563

Gör ansökan

Övrigt

Rekrytering sker löpande.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.