Tim- & sommarvikarie till Boendestöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Socialpsykiatrin tillhör Individ- och Familjeomsorgen och innefattar träffpunkt och boendestöd. Vi får våra uppdrag från handläggare på socialtjänsten inom områdena socialpsykiatri, Barn och Unga samt missbruk. Vi har även en träffpunktsverksamhet, Skutan, för personer med långvarig psykisk ohälsa som syftar till att skapa social gemenskap och bryta isolering. Det är en öppen verksamhet där personerna deltar efter eget önskemål.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro och söker dig som visar respekt, tar ansvar och har mod att tänka nytt i ditt arbete!

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Vi söker timvikarier och sommarvikarier till våra 5 boendestödsteam. Som boendestödjare arbetar du med att stödja och vägleda personer med långvarig psykisk ohälsa eller beroendeproblematik. Ett av teamen arbetar med föräldrar som behöver ett nära och intensivare stöd i sin föräldraroll.

Alla våra insatser utformas utifrån den enskildes behov och utförs i dennes hemmiljö. Kund och boendestödjare planerar insatsen tillsammans och kunden utför sedan uppgifterna med stöd av boendestödet. Arbetsuppgifterna kan vara stöd vid handling, städning, tvätt, kontakt med myndigheter eller stöd vid social träning.
Boendestödet stödjer mot ett självständigt liv.

Arbetsgruppen består av enhetschef, 2 samordnare och 18 boendestödjare indelade i 5 team. Vi har låg personalomsättning och personalen trivs. Gruppen kännetecknas genom sitt väl utförda arbete, hög arbetsmoral och trivsel i arbetsgruppen.
I Familj-och Beroendeteamen är boendestödet en viktig del av kommunens hemmaplanslösningar.
Vi har ett nära samarbete med Socialtjänsten, Beroendeenheten och Familjestödsenheten.
Vi har under hösten 2020 startat upp ett nytt team där vi tar emot nyanlända flyktingar som vi stödjer och integrerar I svenska samhället.
I arbetsuppgifterna ingår dokumentation I vårt dokumentationsprogram.

Kvalifikationer

B körkort är ett måste då vi utför arbete i hela kommunen.

Som person behöver du vara flexibel, stresstålig och lyhörd då det är stor variation i arbetet och ingen dag är den andra lik. Det är viktigt att du har lätt för att skapa goda och trygga relationer till kund. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och faktorer som människosyn, bemötande och förhållningssätt.

Meriterande är om du har eller påbörjat Undersköterskeutbildning, utbildning till behandlingsassistent eller annan för arbetet relevant utbildning.
Meriterande är även tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen.

Ansökan

Referensnummer:   A1007081

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.