Legitimerad arbetsterapeut med inriktning LSS & socialpsykiatri

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 500 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Vi arbetar enligt ledorden Tydlighet, Mod, Lyhördhet, Engagemang och Kvalitet. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. rökfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som leg. arbetsterapeut med inriktning på LSS och Socialpsykiatri så jobbar du mot fyra gruppbostäder, bostäder med särskild service (LSS), ett psykiatriboende, Boendestöd, Daglig verksamhet och personlig assistans (kommunal och privat). Dina arbetsuppgifter består av bedömning, genomförande och uppföljning av arbetsterapeutiska åtgärder. Detta inkluderar utprovning och förskrivning av hjälpmedel (i många fall kognitiva hjälpmedel som underlättar de dagliga rutinerna), ADL-träning samt bedömning och intygsskrivning gällande bostadsanpassning och ADL-status.

I ditt uppdrag ingår att handleda omsorgspersonal, informera patient och närstående samt vara ett stöd i det rehabiliterande förhållningssättet inom verksamheten.

Arbetet bedrivs i ordinärt boende och på särskilda boendeformer. Du samverkar med andra yrkesprofessioner i form av leg. sjukgymnaster/fysioterapeuter, sjuksköterskor och omsorgspersonal i ett teamarbete med patientens behov i centrum. Det är ett varierat arbete där du träffar personer med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer.

All dokumentation sker i journalsystemet Lifecare HSL. Vi har jobbat i Lifecare sedan sommaren 2022. Vi är en del av vår hjälpmedelscentral Medelpunkten där vi beställer våra hjälpmedel via WebSesam.

Vi jobbar tvärprofessionellt i planeringsverktyget Mina Planer, där vi samarbetar med alla medlemmar i teamet. Teamet består av arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterska/distriktssköterska, biståndshandläggare samt chefsstöd.

Kvalifikationer

Som person är du handlingskraftig, noggrann och har ett gott bemötande. Du är trygg i din yrkesroll som arbetsterapeut och kan prioritera och organisera din arbetsdag både självständigt och tillsammans med dina kollegor utifrån de ärenden du ansvarar för. Du tycker om att samarbeta med andra, är flexibel och lösningsfokuserad med patientens behov i centrum.

Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Du trivs med att arbeta i team och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och övriga professioner som du möter i ditt arbete. Vidare tar du dig an dina uppgifter på ett ansvarsfullt sätt och kan självständigt utföra, överblicka och prioritera dina arbetsuppgifter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Har du jobbat inom kommunal hälso- och sjukvård är detta en fördel men inget krav. Körkort för bil erfordras.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1245163

Gör ansökan

Förmåner

Förmån Åstorp - en portal full av erbjudanden samt friskvårdsbidrag. Aktiviteter inom personalklubb

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.