jobb just nu!

Tegelviken söker lärare till åk 4-6, lärare åk 7-9 inriktning matematiksvårigheter, lärare fritids

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tegelviken ligger i Kvicksund som är ett villasamhälle vid Mälaren, cirka två mil nordväst om Eskilstuna, på gränsen mellan Södermanland och Västmanland. Vi har ett upptagningsområde av elever från både Västmanland och Sörmland. Skolan består av tre lärararbetslag, Sundet, Byn och Viken med 17 klasser, ett fritidshemsarbetslag samt ett arbetslag bestående av övriga yrkesprofessioner. Totalt 470 elever.

Skolan är byggd 1998 utifrån ett ekologiskt synsätt. Vår skola är även övningsskola för lärarstudenter som studerar på Mälardalens högskola.

Tegelviken är en F-9-skola som präglas av trygghet och studiero och har goda kunskapsresultat. Mentorsrollen är en viktig del på Tegelviken. Sedan många år arbetar vi mycket med olika internationella projekt och de flesta elever har kontakt med elever från andra länder någon gång under sin skoltid på Tegelviken.

Vi har kommit långt i att tolka styrdokumenten och har en stark professionalism i att göra kunskapskraven begripliga för eleverna. Tegelviken deltar i ett treårigt samarbetsprojekt med Göteborg universitet för att lära oss använda aktionsforskning som en metod och ett förhållningssätt i vår skolutveckling. Våra lärare har hög kompetens och är duktiga pedagoger, vilket vi gärna skyltar med!

Vår vision innebär bl. a. en stark betoning på att Tegelvikare hjälper varandra och andra att lyckas, vilket innebär att du har välutbildade, ambitiösa och engagerade kollegor med höga krav på samarbete och delaktighet.

Det nära samarbetet omfattar också elever och föräldrar. Tegelviken är en skola mitt i byn och är viktig för Kvicksunds utveckling.

På Tegelviken får du möjlighet att utvecklas och delta i ett stimulerande kollektivt lärande.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu lärare till:

• Mellanstadiet åk 4-6. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa i flera av skolans teoretiska ämnen på mellanstadiet.
• Högstadiet åk 7-9 med huvudinriktning matematik och att arbeta med elever i svårigheter. Vi har en lärstudioverksamhet, där elever kan få stöd i en liten undervisningsgrupp såväl som stöd i klass. Det är meriterande om du också har behörighet att undervisa i fler teoretiska ämnen.
• Lärare med inriktning mot fritidshem. Till hösten kommer vi att ha två fritidshem på Tegelviken. Inom ramen för den samlade skoldagen samarbetar du med lärare med inriktning mot grundskola F-3 och lärare/personal med inriktning mot fritidshem.

Mentorsskap ingår i alla tjänsterna
Övriga arbetsuppgifter som t.ex. ämnesansvar, deltagande i trygghetsgrupp fördelas efter behov, kompetens och intresse. Tegelvikare hjälper varandra och andra att lyckas!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet att undervisa efterfrågade ämnen och erfarenhet av att undervisning i skola genom VFU eller arbete.
Vi vill att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då dokumentation ingår i arbetet.

Det är meriterande om du tidigare har jobbat som lärare i grundskolan och har erfarenhet av att arbeta med pedagogiska planeringar.
Har du kunskaper kring elever i behov av stöd så ser vi det som positivt.

På skolan använder vi V-klass och har du tidigare erfarenhet av att arbeta med det är det meriterande. Det är viktigt att du har kunskaper inom IT och har du kunskap om de digitala verktyg som används på Tegelviken så ser vi positivt på det!

Vi söker dig som är en dokumenterat tydlig ledare, som tror på dig själv och din förmåga. Du har lätt sätta sig in i andra människors känslor och beteende. Din undervisning och arbetet med eleverna drivs av ett stort engagemang och du tvekar inte att prova nya saker. Du har en god förmåga att kommunicera med dina elever och kollegor.

Struktur är något du gillar och när det behövs så kastar du om dina planer för ändrade förutsättningar.
Utöver det pedagogiska arbetet är det viktigt att du bygger relationer och ser positivt på samarbete med ämneslärare, elevhälsoteam och vårdnadshavare.

Vi söker dig som ser möjligheter, situationsanpassar och vill arbeta i en skola för alla!

Anställningens omfattning

Tillträde HT19 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C28219

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.