Höörs kommun söker biståndshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Myndighetsfunktionen, Äldreomsorg, ansvarar för utredning och beslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och ligger inom verksamhetsområdet Äldreomsorg i Social sektor. Vi söker nu två nya kollegor till Myndighetsfunktionen.

Vi erbjuder dig ett nära ledarskap och en liten och tight arbetsgrupp där det finns ett engagemang för myndighetsutövning och en vilja att utveckla och driva verksamheten och dess processer framåt.
Vi har regelbunden handledning och erbjuder introduktion med mentorskap.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som vi söker till arbetar mot ordinärt boende. Arbetet innebär myndighetsutövning i form av bedömning och utredningsarbete, att fatta beslut om rätt till bistånd samt uppföljning och omprövning av beslut enligt Socialtjänstlagen. Rollen är självständig samtidigt som du ingår i ett tvärprofessionellt team bestående av: arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor och biståndshandläggare.

Vi arbetar efter våra värdegrundsord; ansvar, bemötande, respekt, tillit. Vi arbetar med att ta vara på medborgarens egna resurser och stärka medborgaren till ett så självständigt liv som möjligt. Du kommer ha en betydelsefull roll i att utreda på vilket sätt medborgarens behov bäst kan tillgodoses.

I Höörs kommun arbetar vi enligt IBIC - Individens Behov I Centrum. Det är ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt för dig som arbetar med vuxna personer.
Inom sektorn arbetar vi sedan flera år strukturerat med medarbetardriven innovation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller har examen från sociala omsorgsprogrammet, vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift samt gärna erfarenheten av att dokumentera i LifeCare och IBIC. Du bör vara stresstålig, flexibel i tanke och handling, bra på struktur och planering samt ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för den här tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   148/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.