Intresseanmälan räddningstjänstpersonal i beredskap

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Den här annonsen riktar sig till dig som vill visa ditt intresse för att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB). Annonsen är inte kopplad till någon ledig tjänst utan är ett sätt för dig att visa ditt intresse för framtida lediga tjänster.

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats. Som räddningstjänstpersonal i beredskap får du möjlighet att göra skillnad på riktigt! Vi är ett team som har mycket god kamratskap och ser dig - kvinna som man- som en viktig del i vårt huvuduppdrag - att rädda liv.

Räddningstjänsten Malung-Sälen består av räddningskårer i Malung, Transtrand och Lindvallen i Sälen. Att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap var 4:vecka. Genom arbetet är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor, drunkningar och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du arbetar i grupp med styrkeledare som närmste chef.

Du får som räddningstjänstpersonal i beredskap en del förmåner så som utbildning, tillgång till träningslokal och utrustning, ersättning vid beredskap, insats och utbildning.

Kvalifikationer

För räddningstjänstpersonal i beredskap är det viktigt att på kort tid kunna rycka ut vid en insats. Därför behöver bostaden och den ordinarie arbetsplatsen vara så belägen att du när larmet går kan infinna dig och vara klar för utryckning inom normalfall 5 minuter. Det är också viktigt att huvudarbetsgivaren ger sitt medgivande till att du kan lämna ordinarie arbete när larm inkommer.

Krav för tjänsten att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på medicinska kontroller (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest och andra praktiska tester. Det är också krav på att vara simkunnig samt ha B-körkort, C-kort är meriterande.

För att passa som räddningstjänstpersonal i beredskap behöver du ha en vilja att hjälpa andra människor, har en god samarbetsförmåga och vill vara en del av ett genuint och sammansvetsat arbetslag.

Vi ser gärna fler kvinnliga sökande till tjänsterna!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1082538

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Kontroll av belastningsregister kommer att genomföras innan anställning.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.