jobb just nu!

Vikarierande kultursekreterare, konst och scenkonst

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Upplevelseförvaltningen arbetar på uppdrag av upplevelsenämnden och ansvarar för kultur-, idrott och fritidsfrågor samt parkturism och besöksnäring i Enköping. På förvaltningen arbetar cirka 110 medarbetare med stor kompetens inom fyra verksamhetsområden samt utveckling och stöd som ansvarar för styrning, samordning, service och stöd till förvaltningen som helhet. Vi är i ett expansivt skede med bland annat ny simhall och ett kulturhus.

Kultursekreterartjänsten är placerad på Kultur och konst och bibliotek centralt i Enköping. Arbetet utgår från kommunens kulturpolitiska program och nämnduppdraget i nära samverkan med andra förvaltningar, organisationer och civilsamhälle. Enheten ansvarar för allmänkultur, arrangemang, programverksamhet, offentlig gestaltning (1 %-konst), kultur för personer med funktionsnedsättning, främjandet av nationella minoriteters språk och kultur, projekt och samarbeten. I uppdraget ingår att vara konsultativt stöd i samband med kulturstipendier och bidrag.

Om Kultur konst och bibliotek
Vi är ett trevligt och välkomnande gäng på Kultur konst och bibliotek med bred erfarenhet och kompetens inom kulturområdet. Avdelningen består av 24 medarbetare med flera spännande projekt och uppdrag på gång.

Arbetsuppgifter

Som kultursekreterare med inriktning konst och scenkonst i Enköping har du en utåtriktad roll med många kontaktytor såväl intern som externt. Din kompetens inom konst är viktig för enhetens bredd och gäller alla målgrupper. Dock ligger din rolls fokus på barn och ungas rätt till kultur. Arbetet innebär att initiera, planera och genomföra löpande kulturprogram och projekt för barn och unga. Tillsammans med din kollega ansvarar du för kommunens kulturgaranti vilket innebär att årligen erbjuda drygt 10 000 barn och unga i Enköping kulturupplevelser på skoltid. Vidare ansvarar du för kommunens utställningsverksamhet, deltar i programgruppen samt är kommunens representant i regionala samverkansgrupper och projekt för kultur och konst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom konst och scenkonst- och/eller barnkulturområdet, alternativt motsvarande utbildning vilken bedöms som lämplig. Du ska ha kunskap om olika kulturformer och konstuttryck samt erfarenhet av att arrangera scenkonst för barn och unga. Du har erfarenhet av arbete med offentlig konst och
god omvärldskompetens inom kultur-och konstområdet. Tidigare erfarenhet av kulturadministrativt arbete inom offentlig förvaltning eller annan politiskt styrd organisation är meriterande. Arbetet är till stor del självständigt och ställer krav på att du tar ansvar för och strukturerar dina uppgifter på egen hand.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och planerar och prioriterar så att du kan hålla dina deadlines. Vi arbetar i ett litet team med många kontaktytor varför sociala kompetens är viktig. Du har lätt för att samverka, skapa och odla kontakter. Arbetets utformning ställer krav på att du kan hantera ett högt tempo och kan ta tag även i praktiska uppgifter. Du behöver ha en hög flexibilitet, noggrannhet i arbetet och vilja och möjlighet att arbeta under kvällar och helger när arbetsuppgifterna kräver detta. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-09-02

Tidsbegränsad till: 2020-09-30

eller enligt överenskommelse
100%

Ansökan

Referensnummer:   C28499

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Enköpings kommun är arbetsplatsen som satsar på sina medarbetare. Vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, kompetensutveckling och möjlighet till distansarbete. https://upplevenkoping.se/jobba-i-enkoping/kommunen-som-arbetsgivare.html.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.