jobb just nu!

Specialpedagog alt. Speciallärare till Porsöskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Porsöskolan är en F-6-skola med ca 250 elever och ett fritidshem med ca 150 elever, belägen i centrum av stadsdelen Porsön. Skolan har ca 5 minuters promenadavstånd till bland annat Teknikens Hus, där vi får ta del av många aktiviteter. Porsöbarnen har också naturen in på knuten. Vi har bl. a en egen skolskog. Flera av kommunens busslinjer passerar Porsön in till centrala Luleå vilket underlättar utflykter för kultur och andra utbyten tillsammans med eleverna. Våra skolbarn och deras familjer representerar en mångfald av kulturer. I vår skola finns ett barnbibliotek med stora möjligheter att samverka kring läs- och skrivutveckling. På Porsöskolan arbetar vi medvetet och aktivt för att alla ska känna sig accepterade för den man är. Porsöskolan är HBTQ certifierad och vi strävar efter att vara en öppen skola där alla kan få vara som de vill.

Arbetsuppgifter

På Porsöskolan arbetar vi för att utveckla verksamheten så att varje elev når målen. Nu söker vi en pedagog som kan vara en viktig kugge i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du ska i samarbete med andra pedagoger och specialpedagoger arbeta fram en effektiv och flexibel organisation för dessa elever. I uppdraget ingår enskilt arbete med elever/barn, handledning av pedagogerna, kartläggningar, mm. Dessutom deltar du i planeringsarbete med rektor och elevhälsa. Tjänsten är en del i skolans arbete med Likvärdig skola. Vi vill tillsammans organisera ett systematiskt arbetssätt som gynnar lärandet för eleverna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller specialpedagog, alternativt utbildad grundskollärare med specialpedagogiska erfarenheter. Du har erfarenhet av att arbeta med lärandet för dessa elever samt också för strukturer som gynnar lärandet. Du har lärarlegitimation.

Meriterande är utbildning/erfarenhet på ITPA, logos och utbildning inom läs och skriv. Skolan har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och har en samsyn som gynnar utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2021-06-17

Tillträde 20200813 eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är en del i skolans utvecklingsarbete och gäller i första hand läsåret 20-21

Ansökan

Referensnummer:   A955764

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb