Dagbarnvårdare till kollektivet Trollsländan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola. Vi söker dig som är utbildad förskollärare/barnskötare och vill arbeta i ett dagbarnvårdarkollektiv i särskild lokal.

I kollektivet i Romme/Trollsländan arbetar tre till fyra dagbarnvårdare. Verksamheten bedrivs i särskild lokal med ca 15-20 barn i grupperna.

• Barn och föräldrar möter samma personer varje dag. Det blir en nära kontakt mellan föräldrar, barn och dagbarnvårdare.

• Vi har små barngrupper och de yngre och äldre barnen är uppdelade under delar av dagen, vilket skapar trygghet för barnen.

• Blandade åldrar: fördelen med små och åldersblandade grupper är att barnen får leka, lära och samarbeta med barn i olika åldrar. De lär sig ta hänsyn och de yngre lär av de äldre.

• Hemlagad mat – Frukost, lunch och mellanmål äter vi tillsammans med barnen. På så sätt skapas gemenskap och hemkänsla alldeles naturligt.

• Mycket utevistelse och många roliga utflykter.

Pedagogisk omsorg kallades tidigare familjedaghem, finns i hela kommunen och bedrivs i olika former. I dagsläget har cirka 85 barn mellan 1 och 5 år plats inom den pedagogiska omsorgen i Borlänge kommun.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Pedagogisk omsorg styrs av skollagen, främst kapitel 25. Förskolans läroplan är vägledande för pedagogisk omsorg.

Dagbarnvårdaren arbetar utifrån Lpfö18 (förskolans läroplan) och utgår från vardagspedagogiken där naturliga tillfällen tas tillvara för att stimulera och stödja barns utveckling och lärande. Språkutveckling är ett prioriterat utvecklingsområde inom pedagogisk omsorg i Borlänge kommun. Ett medvetet och genomtänkt arbetssätt med utrymme för spontanitet i vardagen är förutsättningar för att kunna ta tillvara de möjligheter som finns och på bästa sätt se till att barnens behov tillgodoses. Planeringen är anpassad till den aktuella situationen och utgår alltid från barnen.

Kvalifikationer

Vi ser helst att Du i första hand har förskollärarutbildning/barnskötarutbildning alternativt erfarenhet av att arbeta med barn.

Stor vikt läggs vid personlig kompetens och lämplighet för att stimulera varje barns utveckling och lärande.
Kommunens alla verksamheter digitaliseras mer och mer och du behöver vara kunnig i den senaste tekniken och hantera Ipad, dator och smartphones. Du behöver vara kunnig i matlagning och mathantering då all matlagning sker av pedagogerna själva.

Vi söker dig som är driven och lätt skapar kontakt med både barn och vuxna.
Du ska på ett positivt och ansvarsfullt sätt kunna arbeta självständigt och i arbetslag, vara serviceinriktad, flexibel och ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Du ska kunna laga näringsriktig mat
Körkort krävs.

Ett krav för tjänsten är att du har mycket bra kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1060986

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.