Specialpedagog/speciallärare till Näsviken och Lunds skolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi lär barn att läsa, räkna och upptäcka omvärlden. Här följer vi våra allra yngsta kommuninvånare från förskolan tills de tar studenten från gymnasiet. Genom vår vuxenutbildning kan man lära sig svenska som andraspråk, läsa enstaka kurser eller gå en längre utbildning. Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund vill vi öka kunskap, kreativitet, utveckling och lust att lära. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna att de kan, vill och vågar! Tillsammans är vi lärandeförvaltningen – en del av Hudiksvalls kommun.

Nu söker Lärandeförvaltningen en specialpedagog/speciallärare till Näsviken och Lunds skolor.

Näsvikens och Lunds skolor år F-6 skolor med integrerade fritidshem. Näsvikens skola har ca 170 elever och Lunds skola har ca 200 elever. Båda skolorna ligger centralt i sina samhällen. Vi har gemensam elevhälsa. Skolorna är organiserade i arbetslag som träffas på respektive skola.

Tänk dig en skola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Där varje elev får vara den hen vill vara. Där vi tillsammans kan utveckla idéer och odla drömmar.

Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid.
Vi har Sveriges viktigaste jobb och det tar vi på stort allvar.

Rekrytering sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetet som specialpedagog/speciallärare innebär att ge stöd till enskilda elever eller mindre grupper av elever samt konsultativt stöd gällande handledning till lärare och övriga pedagoger.

Som stöd för enskilda elever samarbetar du med lärare och träffar elever och föräldrar i planeringssamtal. Du upprättar handlingsplaner och åtgärdsprogram i samarbete med lärare, elever och vårdnadshavare
Du stödjer lärarna när de gör pedagogiska utredningar och kartläggning av elevers stödbehov.

Du blir en viktig del i skolans elevhälsoteam som består av skolsköterska, skolkurator och skolledning. Elevhälsan leds på skolorna av biträdande rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog/speciallärare och har erfarenhet av att arbeta inom grundskolan.
Som specialpedagog/speciallärare hos oss är det viktigt att du är trygg, stabil och har en god självinsikt. Du har förmågan att se relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.

Vidare samarbetar du bra med andra, du lyssnar in, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du säkerställer också att budskap når fram till mottagaren, och att förväntningar är klara för alla parter.
För att trivas i denna roll är du en person som tar ansvar för din uppgift och på ett strukturerat sätt driver dina processer framåt.

Du har också en god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att hålla utsatta tidsramar och nå gemensamma mål

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse.
Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1137969

Gör ansökan

Övrigt

Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden.

I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Funderar du på att flytta hit från en annan ort? Då kan det finnas möjlighet för dig att ansöka 10 000 kr i flyttbidrag. Läs mer: hudiksvall.se/flyttbidrag

Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se.