jobb just nu!

HR strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kommunstaben är en strategisk och operativ resurs för kommunstyrelsens mål och ambitioner. Kommunstaben har till uppgift att vara drivande, stödjande och rådgivande för kommunens förvaltningar och bolag.

Personalkontoret har det samordnade arbetsgivaransvaret i Luleå kommun. Arbetsgivaravdelningen är en av tre avdelningar vid personalkontoret och har ett strategiskt ansvar när det gäller HR frågor. Avdelningen arbetar huvudsakligen inom det kommunövergripande perspektivet och omvärldsbevakar, analyserar, utvecklar och följer upp inom följande områden: Strategisk kompetensförsörjning, arbetsmiljö och hälsa, chefs- och ledarutveckling, lönebildning, tolkning av lag och avtal, pensions- och försäkringsfrågor. Avdelningen erbjuder förvaltningar samt bolag rådgivning.

Arbetsuppgifter

Som HR strateg arbetar du tillsammans med andra inom arbetsgivaravdelningen med att stötta förvaltningarna inom hela HR området. Du har ett speciellt ansvar för arbetsmiljö och rehabilitering. I ditt uppdrag kommer du bland annat att samarbeta med HR funktioner på förvaltningarna, kommunhälsan och kvalitetskontoret. Du arbetar på kommunövergripande nivå där tyngdpunkten i uppdraget är omsätta lagstiftning och strategiska ställningstaganden på ett lättillgängligt sätt för chef. Ett viktigt forum i din roll är det kommunövergripande partsforumet som du samordnar. Här kommer du ha ett nära samarbete med kommundirektör och personalchef.

Du kommer även att ingå i löneteamet på avdelningen där din roll är att tillsammans med andra ansvara för kommunens samtliga lönesättningar vid nyanställning. Lönesättningen innebär självständiga analyser, ställningstaganden, samråd med teamet, beslut för lönesättning samt att utveckla nya digitala rutiner.

Kvalifikationer

Chefer behöver lättillgängligt stöd inom HR området i sin roll som arbetsgivarföreträdare därför är du en person som är angelägen om att omsätta det komplexa till något som gör att chef känner sig trygg i sin roll.

Av andra upplevs du trygg och konkret samtidigt som din energi och engagemang lockar andra att vilja och våga.

Du har en akademisk examen. Din mest värdefulla kompetens kommer från praktiskt arbete inom HR området.

Det är meriterande att du har erfarenhet att ha arbetat med arbetsmiljö, rehabilitering samt lönebildning i någon form. Det är också meriterande om du haft en strategisk roll i en större organisation.

Anställningens omfattning

Föräldravikariatets tidsperiod beräknas vara 2019-10-01--2020-11-31 dock längst till och med ordinarie befattningshavares återgång.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A885702

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb