jobb just nu!

Familjebehandlare till Öppenvården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Öppenvården är inne i ett stort och spännande förändrings- och utvecklingsarbete. Vi vidareutvecklar våra tidiga och förbyggande insatser inom beroende- och familjevård.

Arbetet innebär till stora delar att vara nära klienter innan, under och efter behandling. Du kommer att vara den person som följer klienten genom sin rehabilitering. Arbetet innebär att möta både barn, unga och vuxna, individuellt men också i grupp. Du kommer att arbeta med beroende och medberoendeproblematik.
Förebyggande och uppsökande arbete ute i samhället och tillsammans med andra aktörer ingår

Arbetet ställer krav på förmåga till samarbete såväl som att arbeta självständigt samt att sköta dokumentation av det som utförs. Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och ser det som nödvändigt att du delar den synen på socialt arbete.

Öppenvården huserar i lokaler på Vita villan som ligger på Hågesta området.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad familjebehandlare med systemteoretisk bakgrund. God kunskap i systemteori, MI, lösningsfokus samt 12-stegs behandling är en förutsättning. Erfarenhet av arbete med ungdomar och familjer samt beroende- och medberoendeproblematik bedöms som meriterande.

Du ska inneha god förmåga att kunna samarbeta och arbeta självständigt samt vara initiativrik och utåtriktad.
Du behöver vara en god lyssnare och duktig på att kommunicera, samt innehar goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då dokumentation ingår i tjänsten.

Hos oss är personliga egenskaper som öppenhet, flexibilitet samt empatisk förmåga viktigt. Vi vill ha en person som ser möjligheter, inte hinder och som bidrar till arbetsglädje, tar ansvar för etik, moral och har en respektfull människosyn till klienter och arbetskamrater.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Vi ser att du söker snarast då löpande rekrytering tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A952782

Gör ansökan

Övrigt

I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.