jobb just nu!

Enhetschef sjuksköterskor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Sandvikens kommun erbjuder flertalet personalförmåner såsom semesterväxling och årsarbetstid inom vissa verksamheter. Du kan utöva friskvård till subventionerat pris, delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Vi har en aktiv personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över.

Omsorgsförvaltningen med ca 1200 anställda omfattar tre verksamhetsområden så som ordinärt boende, vård- och omsorgsboende samt specialenheter. Dessa delar innehåller både äldre- och handikappomsorg. Utöver detta finns stödfunktioner så som ekonomer, handläggarenhet och administrativt stöd.

Inom Omsorgsförvaltningen finns en ledningsgrupp som har till ansvar att arbeta strategiskt och ta beslut om verksamhetens inriktning, arbeta med uppsatta mål och strukturer för verksamheten, uppföljning och utvärdering av mål, förändringsbehov, omvärldsbevakning mm.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara enhetschef för ca 35 sjuksköterskor som har sina arbetsplatser inom särskilt boende och mot LSS-boenden. Inom enheten arbetar vi teambaserat och är i ständig utveckling med andra befattningar samt har tydliga mål för personalförsörjning.

I rollen som enhetschef har du det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och kvalitetsarbete. Du ingår i verksamhetsområdet specialenheter och du hanterar både strategiska och operativa frågor inom din verksamhet i ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom området. Du stärker och motiverar dina medarbetare i det dagliga arbetet.

Vi erbjuder dig möjligheten till ett mångsidigt och meningsfullt arbete med många spännande och roliga arbetsuppgifter som chef och ledare hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har sjuksköterskeutbildning eller annan adekvat vårdutbildning, gärna med påbyggnad i ledarskap eller annat område som kan bedömas som relevant för tjänsten. Meriterande är om du har erfarenhet av ledarskap eller annan ledande funktion. Vi ser det som självklart att du är insatt i den lagstiftning som styr verksamheten. Datavana är ett krav samt förmåga att snabbt sätta dig in i och arbeta i administrativa system. Då resor förekommer krävs körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.
Som ledare är du tydlig och modig, engagerad och målinriktad. Du är en positiv person som ser möjligheter till att bedriva förbättrings- och utvecklingsarbete med chefskollegor och andra aktörer utifrån ekonomiska förutsättningar och politiska mål. Du kommer att leda verksamheten i nära samarbete med enhetschef inom hemsjukvården.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   57-20

Gör ansökan

Övrigt

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.