jobb just nu!

Stödpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eda kommun har ca 8 500 invånare och är vackert belägen i västra Värmland. Kommunen ligger mitt emellan Karlstad och Oslo med goda kommunikationsmöjligheter åt vardera hållet. Aktiviteten efter den svensk-norska gränsen har påverkat utvecklingen i kommunen på ett gynnsamt sätt genom en blomstrande gränshandel, där mer än 3 miljoner människor möts varje år. Det finns fortsatt intresse från näringslivet att etablera sig i kommunen, vilket också ställer krav på den kommunala servicen. Det lokala näringslivet med tyngdpunkt på industri och handel gör Eda till en attraktiv kommun. Eda kommun erbjuder goda möjligheter till varierande fritidsaktiviteter både sommar- och vintertid och några av våra anläggningar som lockar många besökare är Valfjället Skicenter och Eda Golfklubbs unika 18-hålsbana.

Arbetsuppgifter

Vård och stöd verksamheten söker stödpedagog till LSS daglig verksamhet. Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med brukare som har en funktionsnedsättning så som autism och utvecklingsstörning.

Som stödpedagog arbetar du för att öka kvalitén i daglig verksamhet.
Du handleder/vägleder kollegor i upprättande och utvärderande av genomförandeplaner och socialdokumentation.
Du ansvarar för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av aktiviteter.
Du arbetar med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov, kartläggning av brukare utifrån individens behov med målet att öka självständighet och delaktighet. Allt för att ge individen möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån egna förutsättningar.

Kvalifikationer

Utbildad stödpedagog med 200 yrkeshögskolepoäng, eller minst 60 högskolepoäng inom relevant ämne eller annan pedagogisk inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har en bred erfarenhet från funktionshinder området och god kunskap om de lagar vi arbetar efter: LSS-SoL-HSL

Vi söker dig som trivs med att arbeta med tydligt brukarfokus där du utgår från brukarens förutsättningar och behov på ett bra och anpassat sätt.
Du är stabil, lugn och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i arbetet.
Du är kommunikativ och kan på ett enkelt och tydligt sätt informera och säkerställa att information nått fram.
Du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.
Personlig lämplighet väger tungt.
Körkort är ett krav i denna befattning.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad 97 %. Till att börja med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   A846929

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Välkommen med din ansökan innehållande meritförteckning. Helst digital ansökan via Offentliga Jobb annars via post till Eda kommun, Vård och Stöd, att: Unni Adolfsson, Älvuddsgatan 17, 670 40 Åmotfors. Märk kuvertet med "Stödpedagog"

Eftersom vi ser fram emot din ansökan så vänta inte utan sök tjänsten redan idag. Urval och intervjuer sker löpande.

Innan anställning kan ske begärs utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister, lämnas i ett oöppnat kuvert.

Grundannonsering sker enligt kommunens policy, vi undanber oss därför bestämt försäljare av annonsplats, rekryteringssajter och liknande.