jobb just nu!

Chef Projekt & Inköp till Sandviken Energi

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

Arbetsuppgifter

- samordning av koncernens projekt och inköp

Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?

Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.

Chef Projekt & Inköp kommer att ansvara för den koncernövergripande projektportföljen, projektmodell, samordning av projekt och entreprenader samt inköpsprocessen/inköpsstrategi. Dessutom leder du en enhet bestående av två projektledare och en inköpare.

Din inledande uppgift blir att etablera projektkontoret och du arbetar både operativt och strategiskt för att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Projektkontoret driver övergripande entreprenad-/anläggningsprojekt samt större utvecklingsprojekt på både kort och lång sikt.
Inköp samordnar och administrerar koncernens inköp.

Du har personal-, budget- och ekonomiansvar för din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en bred och övergripande kunskap inom projekt- och portföljstyrning samt erfarenhet av verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att etablera och driva ett projektkontor samt att du har kunskaper inom inköpsområdet. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   Balkefors-Ponsiluoma

Gör ansökan

Övrigt

Vi vill att du ska trivas hos oss och erbjuder därför olika förmåner och förespråkar en god hälsa bland annat genom en del hälsofrämjande aktiviteter. Vi satsar också mycket på vår arbetsmiljö med fokus på säkerhet.

Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Sandviken Energi gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplatser för en pågående rekrytering och ber er därför kontakta oss med sådana erbjudanden.