jobb just nu!

Lärare/resurspedagog, Björkskataskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Björkskataskolan ligger i stadsdelen Björkskatan, ca 4 km från Luleå Centrum. Björkskatans skolområde är inne i ett expansivt skede där unga familjer flyttar till området, nya bostäder byggs i närområdet (ex Hällbacken och Dalbo), samt att föräldrar aktivt väljer att låta sina barn gå i områdets fyra F-6 skolor, vilket medför att elevantalet på Björkskataskolan förväntas öka över tid. Det här läsåret är antalet 294 elever i åldrarna 13-16 år och nästa år ökar antalet elever till 340 elever.

Björkskataskolan kommer att vara totalt nyrenoverad från hösten 2019 med nya golv, nya ytskikt och dessutom helt miljöanpassad efter nutidens krav gällande luft, ljud och ljus. Möjligheter för idrottsliga aktiviteter under skoltid och fritid är stort då både fotbollsplan och isrink finns i nära anslutning till skolan, samtidigt som närheten till Ormberget ger möjligheter till olika aktiviteter under året.

Vision: Björkskataskolan är möjligheternas skola där goda relationer, bra arbetsmiljö och kunskap leder oss framåt.

Verksamhetsidé: Björkskataskolans personal stödjer elevers lärande som sker både i skolan och på fritiden. Vi tycker det är viktigt att alla elever får goda och hållbara kunskaper och att eleverna kan verka under arbetsformer anpassade efter olika behov och förutsättningar. Alla elever och all personal mår bra, trivs och känner trygghet i en lugn och kreativ miljö. Vi möter alla på skolan med respekt och höga förväntningar, och hjälper varandra när det behövs. Det är roligt att gå på Björkskataskolan och vi är stolta över vår skola.

http://www.lulea.se/bjorkskataskolan

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare/resurspedagog i särskild undervisningsgrupp tillsammans i ett team med specialpedagoger och elevstödjare på skolan. Du ingår även i skolans elevhälsoteam där även skolsköterska och kuratorer ingår. I teamet planerar, genomför och utvärderar ni undervisningen för elever i behov av omfattande stödinsatser både kunskapsmässigt och socialt. Du har nära kontakt med lärare som har huvudansvar och är mentorer för eleverna och deltar därför på arbetslagsmöten Kartläggning, åtgärdsprogram och uppföljning av resultat sker i nära samverkan med lärare och vårdnadshavare. Elevantal och vilka årskurser eleverna tillhör är flexibelt utifrån de behov som finns hos våra elever.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk utbildning som lärare, men även utbildning som speciallärare eller specialpedagog är intressant för oss. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Som person är du inte rädd att hugga i, du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god ledarskapsförmåga. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap Du är kreativ och har förmåga att utmana elevernas tänkande och självbild. Du har förmåga att entusiasmera och uppmuntra eleverna.

Har du utbildning inom NPF är det meriterande.

Du har några års erfarenhet av arbete som lärare/resurspedagog samt erfarenhet av arbete med elever i stort behov av särskilt stöd och/eller av arbete i särskilda undervisningsgrupper.

Som person är du lugn och stabil i ditt bemötande samt lyhörd för individers olika behov och förutsättningar och kan anpassa dig därefter. En positiv inställning, god samarbetsförmåga och förmåga att kunna inspirera och motivera barn till lärande är viktiga egenskaper för tjänsten. Du är strukturerad och ansvarsfull samt uttrycker dig väl både i tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillträde terminsstarten ht 2019.

Ansökan

Referensnummer:   A875192

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb