jobb just nu!

Förskollärare, Nävergårdens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- fria arbetskläder utomhus
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Nävergårdens förskola byggdes 1990 och ligger lummigt inbäddad i norra Björksätra med BJ Arena som närmsta granne. Vi har närhet till skog och mark där vi ofta vistas. Nävergården är en mångkulturell förskola där verksamheten genomsyras av mångfald vilket ger barnen möjlighet att få grundläggande respekt för varje människa oavsett bakgrund.

På vår förskola har vi en stor andel legitimerade förskollärare och förskolan kännetecknas av mångfald, nytänk, energi och möjligheter. Vi värnar om de olika kulturer vi har på förskolan och de inslag vi tar till oss från de olika kulturerna.

På Nävergårdens förskola finns fyra avdelningar. Två avdelningar med barn 1-3 år och två avdelningar med barn 3-5 år. Det arbetar 12 förskollärare och en barnskötare på förskolan.
Vi har eget tillagningskök där vår kokerska lagar maten. Nävergårdens förskola arbetar även framgångsrikt med systematiskt kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter

Tycker du om att vara delaktig i barnens utveckling, se till deras behov av omsorg och lärande? Då behöver vi dig. Tycker du om att vara ute och hitta på aktiviteter som främjar barnens språkliga utveckling och sociala färdigheter? Då behöver vi dig.
Som förskollärare utmanas du i att tänka nytt, annorlunda för att ge barnen utmaningar och göra dem nyfikna. Vi diskuterar och analyserar vårt arbetssätt för att vidareutveckla utbildningen för barnen.

Vi tycker det är viktigt att barnen får leka så att deras fantasi, språk och sociala färdigheter utvecklas. Vi gör utbildningen rolig, trygg och lärorik för barnen.

Nu när en två av våra medarbetare går vidare mot större utmaning söker vi två nya medarbetare till Nävergårdens förskola.

Du kommer att arbeta som pedagogiskt ansvarig förskollärare för barns utveckling och lärande i åldrarna 1-6 år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner igen dig i följande:

* Du är utbildad förskollärare med förskollärarlegitimation. Om du är nyutexaminerad kommer en introduktionsperiod med mentor planeras.
* Du tycker det är kul att undervisa i förskolan och har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor.
* Du visar ett stort engagemang och är bra på att samarbeta.
* Vi ser att du är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, medarbetare och föräldrar/vårdnadshavare.
* Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument.
* Du använder datorn som ett pedagogiskt verktyg i det dagliga arbetet.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Meriterande är om du:
* har kunskaper i pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete
* erfarenhet av att arbeta med likabehandlingsarbete.
* har utbildning/erfarenhet inom kulturell mångfald
* har IT-kompetens kunskap om verktyget iPad i förskolan verksamhet
* har utbildning/erfarenheten inom barns språkutveckling
* har utbildning/erfarenhet inom områdena naturvetenskap och teknik
* erfarenhet av att arbeta med barn 1-6 år
* erfarenhet av utvecklingssamtal med vårdnadshavare.

Då vi vill ha fler medarbetare med språk- och kulturkompetens, välkomnar vi sökande med alla etniska bakgrunder.

Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-05

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   825-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.