jobb just nu!

Rektor årskurs F-6

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Torsås kommun - en kommun med närhet och livskvalité i södra Kalmar län. Kommunen, med ca 7 000 invånare, kan beskrivas som ett Sverige i miniatyr. Här finns havet, kusten, stränderna, slättlandet, sjöarna och skogarna. Näringslivet domineras av tillverkningsindustrin men har också en stor potential inom besöksnäring och andra områden.

Bildningsförvaltningen i Torsås kommun har en värdegrund som genomsyrar hela verksamheten och som är baserad på delaktighet, utveckling, tydlighet och trygghet. Det är viktigt att din värdegrund stämmer med vår och att du vill arbeta för en god och positiv arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Välkommen att söka jobb i Torsås kommun, en liten kommun med korta beslutsvägar och nära samarbete. Nu söker vi en rektor till rektorsområde Torskolan F-6 i Torsås/Gullabo. Dina enheter är Torskolan F-3 med fritidshem, Torskolan 4-6 med fritidshem samt Gullabo F-3 med fritidshem. Enheterna har ca 260 elever.
Som rektor i grundskolan är du en drivande pedagogisk ledare som utifrån analyser i det systematiska kvalitetsarbetet tar ut riktningen för den pedagogiska utvecklingen på dina enheter. I skolans ledarorganisation finns arbetslagsledare, specialpedagog och förstelärare. Du ansvarar även för skolornas ekonomi och arbetsmiljö. Torsås kommun har nyligen infört chrome books till alla elever från och med årskurs 4, vilket innebär att digitalisering är en viktig del av det pedagogiska ledarskapet.
Du ingår i bildningsförvaltningens ledningsgrupp med övriga rektorer och chefer, ett kreativt team där du har möjlighet att påverka. Din närmaste chef är bildningsförvaltningens chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom pedagogik eller motsvarande, gärna med tidigare rektorserfarenhet eller ledarerfarenhet med personalansvar.
Du ska vara positiv och tydlig i ditt ledarskap samt ha förmåga att se möjligheter snarare än hinder. Arbetet kräver en lyhörd och trygg ledare som kan kommunicera och skapa pedagogiskt ledarskap i alla led. Arbetet för elever och medarbetare ska präglas av lust att lära, framåtanda och delaktighet. Ditt arbetssätt är systematiskt, utvecklingsriktat och du har förmåga att disponera din arbetstid. Du har god kännedom om styrdokument inom området och kan omsätta dessa i praktiken.
Erfarenhet är meriterande och önskvärt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-01

Eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande vilket kan innebära att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   19/BIN0050

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!