jobb just nu!

Enhetschef till Hälso- och sjukvården i Eskilstuna Kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Söker du en ny utmaning efter sommaren och vill vara med och utveckla den kommunala Hälso-och sjukvården med särskilt fokus på rehabilitering?
Eskilstuna kommun fortsätter sin satsning på förebyggande och rehabiliterande insatser och behöver därför utöka med ytterligare en enhetschef.
Område Hälso- och sjukvård har det samlade ansvaret för legitimerad personal, korttidsverksamheten och intensiv hemrehabilitering.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för rehabilitering och ledarskap och som vill vara med och förstärka vår ledningsgrupp inom Hälso- och sjukvården. I rollen som enhetschef har du personalansvar, ekonomiansvar och arbetsmiljöansvar. Vi är måna om att skapa attraktiva arbetsplatser och här arbetar vi med en hög grad av delaktighet och tillit för att skapa en god arbetsmiljö och hög kvalitet på vår verksamhet. Vi arbetar också i nära samarbete med Region Sörmland och du samverkar både internt och externt i rollen som enhetschef. Vi har ett stort fokus på att utveckla det multiprofessionella teamarbetet som är en viktig grundsten i vår verksamhet.

Arbetsgruppen du ansvarar för består av arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt en rehabiliteringsassistent totalt ca 25 medarbetare.

Som enhetschef för en av våra ReHabenheter har du, förutom områdeschefen, tre nära chefskollegor som ditt närmaste stöd och bollplank. Som enhetschef ingår du i en ledningsgrupp för hälso- och sjukvård tillsammans med nio andra enhetschefer. Utöver det finns resurser inom förvaltningen såsom HR, ekonomi, utvecklingsledare, MAR och MAS.

Du får en gedigen introduktion och inom Eskilstuna Kommun följer alla chefer vårt interna chefsutvecklingsprogram där vi bland annat satsar på Modigt Ledarskap. Det finns en stark politiskt vilja inom kommunen att utveckla de hälsofrämjande och rehabiliterande insatserna både för äldre och för personer med funktionsnedsättningar. Du får här möjlighet att vara med och påverka och aktivt arbeta med utvecklingsfrågor inom området. Fokus i rollen ligger på ledarskapet och kliniskt arbete ingår ej i tjänsten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en examen och legitimation inom något vårdyrke, vi ser gärna att du har en bakgrund som fysioterapeut eller arbetsterapeut men du kan också ha en bakgrund inom något annat legitimerat yrke. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är starkt meriterande med erfarenhet av att ha arbetat som chef och gärna som chef för rehabiliteringspersonal men inget krav.

Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och känner till beslutsvägarna i en kommun. Det är också meriterande om har erfarenhet av att leda/arbeta i multiprofessionella team.

Du som söker har god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och i skrift. Det är också viktigt att du känner dig trygg med att leda möten och tala inför grupper. Eftersom rollen innefattar en hel del samarbeten och samordning ser vi att du som söker är en person som trivs med att knyta nya kontakter och att samverka med andra. För att lyckas i rollen krävs också att du är van vid att använda datorn och andra IT-verktyg i vardagen.

Personliga egenskaper väger tungt för den här tjänsten. För att lyckas i rollen är det av stor vikt att du är trygg i dig själv och har en personlig mognad. Du är analytisk och har förmåga att väga samman komplex information som hjälper dig att göra avgränsningar och prioritera rätt frågor för både dig och dina medarbetare. Som person är du duktig på att se helheten och hur saker påverkar varandra. Du är modig och vågar testa nya saker och ta beslut. Ditt arbetssätt präglas av engagemang för medarbetarna; du är lyhörd och har förtroende för dina medarbetare.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5339

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Du och dina medarbetare på enheten arbetar dagtid och efter kl. 17.00 träder chef i beredskap in.