Familjebehandlare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Öppenvården är ett team bestående av familjebehandlare, missbruksbehandlare och hemmastödjare med olika kompetenser och lång erfarenhet. Vi arbetar utifrån uppdrag från myndighet men även med råd och stöd samt med olika gruppverksamheter.

Åstorps kommun strävar mot att ha en nära samverkan såväl inom förvaltningen som med utomstående aktörer. Vi arbetar tillsammans för att stärka barn, unga, vuxna och familjer och vår ambition är att medborgaren ska få stöd i sin närmiljö för att kunna få förutsättningar att bli goda samhällsmedborgare.

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du med kvalificerat, processorienterat förändringsarbete riktat till barn, ungdomar, vuxna och familjer i utsatta situationer. Du kommer variera ditt arbetssätt mellan renodlad samtalsmetodik, med manualbaserade metoder och/eller med mer praktiskt och konkret arbete, så kallat hands on arbete.

Dina uppdrag kommer att vara inriktade mot individ, familj och/eller ett system eller nätverk och du behöver vara duktig på att samverka med andra aktörer runt den enskilde/familjen.

Du har förmåga att samordna och driva olika processer utifrån ett helhetsperspektiv. Vilket stöd som erbjuds beror på vilka behov som finns. Det kan handla om konflikter inom familjen, stöd i rollen som förälder, ungdomar i missbruk och/eller kriminalitet, skolproblematik, våld i nära relationer, familjer med social problematik, krisstöd för att nämna några. Vi arbetar aktivt utifrån den enskildes olika behov och ger kvalificerat, flexibelt, individuellt anpassat stöd utifrån beprövad erfarenhet och evidens. Vi jobbar med ett salutogent förhållningssätt där verksamheten präglas av ett systemiskt synsätt.

Du kommer även att samordna insatser kring barn och ungdomar som behöver stöd från flera håll. Samarbete med socialsekreterare, samverkan med olika interna och externa verksamheter är viktiga byggstenar i arbetet. Vi kommer från och med hösten även kunna erbjuda intensiv hemmabaserad familjebehandling på hemmaplan.

Vi erbjuder ett utvecklande, betydelsefullt arbete i en kompetent arbetsgrupp.

Arbetstiden är förlagd dagtid men du kommer ibland behöva vara på plats tidig morgon eller senare kväll.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller har annan adekvat utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är önskvärt med vidareutbildning inom området, gärna systemteoretisk utbildning, kvalificerad samtalsutbildning eller andra manualbaserade metoder som syftar till att bedriva ett förändringsarbete. Exempel på önskvärda metoder är MI, KiBB, rePULSE, CAP, FFT, ATV, IHF med flera. Erfarenhet av tidigare behandlingsarbete i kommunal öppenvård är meriterande.

Det är viktigt att du är duktig på att skapa relation till klient, uppdragsgivare och samarbetspartners och att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation med bibehållen god förmåga att kunna härbärgera känslor.
Du är bra på att strukturera och prioritera ditt arbete och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har förmåga att verkställa dessa.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse men med önskemål om tillsättning i september.

Ansökan

Referensnummer:   A1123293

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Arbetet är i huvudsak dagtid 8-17 men du kommer ibland behöva vara på plats tidig morgon eller senare kväll.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.