jobb just nu!

Miljö- och hälsoskyddsinspektör - enskilda avlopp

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Inom Tierps kommun är vi cirka 1 700 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att ge god service med hög kvalitet till våra drygt 21 000 medborgare. På Miljö- och hälsoskyddsenheten arbetar inspektörer och administrativ personal utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Genom tillsyn, information och rådgivning till kommunens invånare och verksamhetsutövare skapar vi förutsättningar för att lagstiftningens syfte uppnås inom de olika tillsynsområdena. Vi arbetar med digitaliserade handläggningsflöden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på miljö- och hälsoskyddsenheten med huvudsaklig inriktning mot enskilda avlopp. Du kommer att ingå i en grupp på fyra personer med stor erfarenhet inom arbetsområdet.

På miljö- och hälsoskyddsenheten pågår för närvarande en inventering av de enskilda avloppen i kommunen och du kommer vara en stor del i detta arbete. Tillsammans med kollegor kommer du att utföra tillsyn och handlägga ärenden relaterat till detta samt tillståndsprövningar för nya enskilda avlopp.

Andra arbetsuppgifter på förvaltningen kan bli aktuella beroende på din kompetens och intresse samt verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du specifik utbildning med inriktning mot just enskilda avlopp eller vatten och markfrågor ser vi detta som ett plus.

Du har kunskap om myndighetsarbete och förvaltningsrätt. Du har gärna erfarenhet av prövning och tillsyn av enskilda avlopp. Du har B-körkort, behärskar Officepaketets programvaror och gärna också något digitalt ärendehanteringssystem.

Vi söker dig som vill vara med och arbeta lösningsorienterat i en miljö där flera olika arbetsuppgifter och ärenden hanteras samtidigt. Du är en person som kan planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig enkelt och korrekt i tal och skrift. Arbetet är till stor del utåtriktat vilket kräver mycket god social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Som person är du strukturerad och drivande och samtidigt lyhörd. Du har god beslutsförmåga och kan på ett sakligt och opartiskt sätt utföra den myndighetsutövning som arbetet kräver.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet meriterande men inget krav.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-12-01

100% Dagtid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A980166

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi ser att tjänsten tillsätts så snart som möjligt utifrån sökandes förutsättningar.

Urval sker löpande och provanställning kan komma att tillämpas

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.