Familjebehandlare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

En av våra trogna medarbetare har gått vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny familjebehandlare i insatser och förebyggande enheten. Vi söker dig som vill arbeta med familjebehandling. Hos oss finner du ett nära ledarskap och kollegor som arbetar tillsammans så ofta det är möjligt.

Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen. Vi har extern handledning samt metodhandledning i form av Signs of safety , grundutbildning MI och i familjerådslag. Kompetenscentrum tillgodoser vårt behov av utbildning på temat våld i nära relationer.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för vuxna, barn och ungdomar och tror på medborgarnas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv är detta en utmärkt möjlighet för dig.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av 7 medarbetare. Gruppen består av 3 familjebehandlare som arbetar med familjer som har barn 0-18 år samt fyra medarbetare inom familjehemsvården.

Om du är intresserad av tjänsten som familjebehandlare kommer du att arbeta i nära samarbete med framförallt dina två närmsta familjebehandlarkollegor med även barnutredarna. Du kommer att hålla föräldrautbildningar ABC samt även arbeta utifrån Tryggare barn och med traditionellt familjebehandlingsarbete.

I tjänsten ingår att erbjuda stöd i form av biståndslösa samtal.
För tjänsten är en viktig del av arbetet samarbete och samverkan. I Höörs kommun arbetar vi med digitala samtal som komplement till de fysiska samtalen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är socionom och att du har erfarenhet av behandlingsarbete. Du får gärna ha erfarenhet av dokumentationssystemet Lifecare, men det är inget krav.
Hos oss utgår vi ifrån att människor själva äger den viktigaste kraften till förändring och arbete med familjerådslag och enskildas nätverk är därför grundläggande i vårt arbete med såväl vuxna som barn.

För tjänsten som familjebehandlare är det meriterande om du har erfarenhet av familjebehandling samt att hålla föräldragrupper, gärna i form av ABC.

Anställningens omfattning

Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   167/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.