Enhetschef inom området omsorg om personer med funktionsnedsättning (OF)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, snart 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

I våra verksamheter är vi övertygade om att:
• Ett medborgarperspektiv skapar förutsättningar för spännande samtal
• En samlad socialtjänst möjliggör en stark gemensam värdegrund och kontinuitet för de som möter oss
• Ett salutogent förhållningssätt hjälper till att hålla fokus på det som fungerar
• Människor själva vill bestämma över hur man vill leva sina liv

Om du tycker om att vara med och påverka, att arbeta med stort och smått och nära medarbetare och medborgare så kan vi vara rätt för varandra!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef inom omsorg om personer med funktionsnedsättning (OF) kommer du att arbeta nära övriga enhetschefer inom samma område, samt ingå i ledningsgruppen för OF och IFO (individ och familjeomsorg).
Inom social sektor finns även äldreomsorg och kommunens Hälso- och sjukvård.

Tjänsten innebär driftansvar för två boendeenheter LSS, samt delar av personlig assistans. Du kommer också att ha huvudansvaret för våra externa placeringar. Som enhetschef har du verksamhets-, arbetsmiljö-, budget- och personalansvar för ca. 35 medarbetare.
I ditt uppdrag ingår att säkerställa kvalitet och effektivitet samt att utveckla verksamheterna tillsammans med dina chefskollegor och med verksamhetschefen.

Kvalifikationer

Till denna tjänsten kan du söka som är socionom eller har annan likvärdig utbildning inom området. Du behöver också ha erfarenhet av att arbeta som chef inom socialtjänst samt ha kunskaper om, och intresse för, LSS -lagstiftningen samt dess målgrupper, erfarenhet eller kunskap om IBIC.

Som enhetschef förväntas du se till helheten och sektorns gemensamma uppdrag och resultat. Du är en lagspelare med förmåga att arbeta självständigt, och ditt ledarskap präglas av tillit och av ett stort engagemang för kommunmedborgarna och deras vardag.

I verksamheterna arbetar vi med Motiverande samtal (MI), Ett självständigt liv (ESL), lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och delaktighetsmodellen så kunskap om dessa är meriterande.

Låter detta intressant? då är du välkommen med din ansökan!

Körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   1/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.