jobb just nu!

Skolsköterska

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E 22. Kommunen har ca 7900 invånare. Här finns enastående natur med skogen och havet. En pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsvik. Inom Valdemarsviks kommun pågår förändringsarbete och en stor del av verksamheten omfattas av utvecklingsarbetet som styrs av vår vision 2025. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.valdemarsvik.se
Skolorna i Valdemarsviks kommun är små enheter som leds av rektor med personal och med stort engagemang. Vi har lugna, fina skolor som vi är stolta över. Ett nära samarbete sker mellan våra skolor och är en förutsättning för god måluppfyllelse.

Arbetsuppgifter

Välkommen att söka tjänsten som skolsköterska i Valdemarsviks kommun. Tjänsten innebär att du arbetar på 2-3 skolenheter. Du arbetar i nära samarbete med den andra skolsköterskan. Du ingår i skolornas elevhälsoteam, där dina kollegor är skolkurator, skolläkare, specialpedagog och skolpsykolog. Arbetet leds av rektor för respektive skolenhet.
Skolsköterskan ansvarar för den medicinska insatsen av elevhälsan som inbegriper vaccinationer, hälsobesök, enklare sjukvårdsinsatser, öppen mottagningsverksamhet samt förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete med dina kollegor i skolornas elevhälsoteam. Arbetet som skolsköterska är varierande och du samverkar med interna och externa aktörer såsom socialtjänst och landsting. I kommunen har vi ett aktivt folkhälsoarbete och där ingår du som en naturlig aktör och samverkar med vår folkhälsoutvecklare för att bidra till en bättre folkhälsa i kommunen. Du har stor frihet att planera och genomföra skolsköterskeuppgifterna vilket kräver att du är väl förtrogen och självständig i ditt arbete. din sociala förmåga är viktig då ditt arbete genomförs i nära samarbete med flera parter.

Kvalifikationer

Du är specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller specialistsjuksköterska med inriktning mot distriktssköterska. Du har erfarenhet av arbete inom skolans elevhälsa och av arbete i journalsystem.
Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl med elever, föräldrar, personal på skolan samt externa aktörer. Vi har elever i kommunen som har annat modersmål än svenska, varpå vi gärna ser att du är flerspråkig.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   317e/2019

Gör ansökan

Övrigt

Deltid 80%.
Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.