Stöpedagog funktionshinderverksamheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog i Åstorps kommun ansvarar du för att handleda och stödja dina kollegor utifrån LSS lagens intentioner med starkt fokus på delaktighet. Som stödpedagog ska du vara en del i att, tillsammans med enhetschef driva och utveckla kvaliteten i verksamheten. Dina främsta verktyg är tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande tillsammans med arbetet med genomförandeplanen. Du arbetar på uppdrag av enhetschef med tydliga mandat. Stödpedagog i Åstorps kommun ska fungera som en förebild i samspel och kommunikation med brukare, likväl som ha en god förmåga att skap engagemang och delaktighet bland kollegor.
Din arbetsplats kommer vara inom gruppbostäder men du förväntas samarbeta med övriga stödpedagoger och bidra med just din erfarenhet och kompetens för verksamhetens bästa.
Stödpedagogen är en central funktion för att få teamarbetet att fungera både internt och externt.

Kvalifikationer

Du ska ha 200 yrkeshögskolepoäng, eller minst 60 högskolepoäng inom aktuellt verksamhetsområde.
Du behöver ha erfarenhet att arbeta som stödpedagog och erfarenhet av att implementera och använda verktyg för tydliggörande pedagogik och kommunikation. Du behöver vara bekväm i att handleda personal grupper, och vara väl förtrogen med social dokumentation.
Som person ska du ha ett genuint intresse för människor och en förmåga att skapa trygga relationer. Intresse och engagemang för aktuella målgrupper är nödvändigt.
Som stödpedagog behöver du förstå värdet av samverkan och har förmåga att se värdet och initiera detta.

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse, snarast.
Intervjuer kommer ske löpande.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1255361

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Arbetstiden är förlagd dygnets alla timmar, kvällar och helger.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.