jobb just nu!

Lärare i fritidshem till Montessori

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Montessori Luleå finns på Bergviken, ett stenkast från Luleås stadskärna. Skolan är en kommunal verksamhet med hela kommunen som upptagningsområde vilket innebär att vårdnadshavare aktivt söker vår skola för sina barn. Vi erbjuder skolverksamhet från 6-16 år och vi har för närvarande 280 elever i skolan. Vi har mycket hög behörighet bland lärarna på skolan, och nu kan vi erbjuda en plats för just dig!

Skolan är planerad verksamhetsmässigt utifrån montessoripedagogiken där alla elever ges tillfälle att få stort inflytande över sitt lärande, de får träna sig i att göra bra val och att ta ansvar för sitt eget lärande.

Arbetsuppgifter

Du ska tillsammans med lärare och fritidspersonal arbeta med enskilda elever i behov av stöd under dagarna och med grupper på fritids under eftermiddagarna.

Vi erbjuder ett tryggt arbetslag där det läggs stor vikt vid det kollegiala lärandet. Vi har ett mycket nära samarbete kring elevernas utveckling och lärande och du står inte själv med eleverna. På skolan finns ett mycket kompetent lokalt elevhälsoteam med speciallärare, specialpedagoger, kurator och skolsköterska.

Målsättningen för fritidsverksamheten är att skapa en miljö som främjar trygghet, social medvetenhet och självständighet. Eleverna erbjuds en meningsfull fritid, som stödjer dem i sin utveckling och uppmuntrar dem att ta egna initiativ.

Din tjänst innebär att du:
• Bidrar till elevernas utveckling, såväl pedagogisk som social.
• Arbetar i ett väl fungerande arbetslag där man tar hand om varandra och har högt i tak där du delar ansvaret med övriga.
• Bedriver fritidshemsverksamhet vilket innebär att planera samt göra uppföljningar av verksamheten, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet för fritidshemmet. Specialistkompetens inom NPF-området är meriterande, likaså erfarenhet av Montessori.

Som person är du initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga samt har lätt för att förutse barns behov och även förändringar i behoven. Du brinner för att arbeta med barn i behov av stöd. Du arbetar hårt för att skapa goda relationer och du är van att arbeta lågaffektivt. Att vara strukturerad och arbeta utifrån givna rutiner ser vi som viktiga egenskaper. Du är flexibel, självgående och har stort tålamod.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2020-08-13 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

Referensnummer:   A963362

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Om du erhåller befattningen ska du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb